ΓΔ: 909.16 0.56% Τζίρος: 50.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
tui, tourismos, germania
Φώτο: Shutterstock

Σε κλείσιμο 48 καταστημάτων στη Μεγάλη Βρετανία προχωράει η TUI

Σε 273 ανέρχονται οι εργαζόμενοι της γνωστής εταιρείας ταξιδιών, που πρόκειται να επηρεαστούν από το νέο «λουκέτο» σε 48 καταστήματα.

Το κλείσιμο ακόμη 48 καταστημάτων της σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, πέραν των 166 στα οποία έχει ήδη βάλει λουκέτο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανακοίνωσε η εταιρεία ταξιδιών TUI.

Ειδικότερα, η απόφαση αυτή θα σημάνει επιπλέον εξοικονόμηση κόστους για την TUI, που εδρεύει στη Γερμανία και έχει στηριχθεί σε κρατικές διασώσεις προκειμένου να επιβιώσει από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Παράλληλα, η TUI ανέφερε ότι 273 εργαζόμενοι θα επηρεαστούν από το κλείσιμο των καταστημάτων, αλλά ότι θα προσφέρει νέες ευκαιρίες στα υπόλοιπα 314 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Τέλος, για να ανταπαξέλθει στις αντιξοότητες που έχουν προκύψει από την πανδημία της COVID-19, η TUI ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα προχωρήσει στην περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας καθώς και του 30% του κόστους της.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Big Ben-Bretania-Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πακέτο 5,4 δισ. λιρών για την ενίσχυση του συστήματος υγείας

Η πανδημία της Covid-19 αύξησε την πίεση στο NHS, ένα σύστημα δωρεάν παροχής υπηρεσιών υγείας, το οποίο λατρεύουν οι Βρετανοί, το οποίο στο παρελθόν υπέφερε από καθυστερήσεις και από χρόνια έλλειψη προσωπικού και νοσοκομειακών κλινών.