ΓΔ: 2234.68 0.23% Τζίρος: 200.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:33
tui, tourismos, germania
Φώτο: Shutterstock

Σε κλείσιμο 48 καταστημάτων στη Μεγάλη Βρετανία προχωράει η TUI

Σε 273 ανέρχονται οι εργαζόμενοι της γνωστής εταιρείας ταξιδιών, που πρόκειται να επηρεαστούν από το νέο «λουκέτο» σε 48 καταστήματα.

Το κλείσιμο ακόμη 48 καταστημάτων της σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, πέραν των 166 στα οποία έχει ήδη βάλει λουκέτο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανακοίνωσε η εταιρεία ταξιδιών TUI.

Ειδικότερα, η απόφαση αυτή θα σημάνει επιπλέον εξοικονόμηση κόστους για την TUI, που εδρεύει στη Γερμανία και έχει στηριχθεί σε κρατικές διασώσεις προκειμένου να επιβιώσει από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Παράλληλα, η TUI ανέφερε ότι 273 εργαζόμενοι θα επηρεαστούν από το κλείσιμο των καταστημάτων, αλλά ότι θα προσφέρει νέες ευκαιρίες στα υπόλοιπα 314 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Τέλος, για να ανταπαξέλθει στις αντιξοότητες που έχουν προκύψει από την πανδημία της COVID-19, η TUI ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα προχωρήσει στην περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας καθώς και του 30% του κόστους της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
ψηφιακή ιατρική απεικόνιση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιατρικά στοιχεία 500.000 Βρετανών πωλούνταν στην Alibaba

Τα ιατρικά δεδομένα 500.000 ατόμων προσφέρθηκαν προσωρινά προς πώληση σε ιστοσελίδα της Alibaba, χωρίς να πρόκειται για διαρροή ή κυβερνοεπίθεση, σύμφωνα με UK Biobank και βρετανική κυβέρνηση. Η πρόσβαση των σχετικών ιδρυμάτων έχει ανασταλεί.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία-Γαλλία: Κοινό σχέδιο για ασφαλή ναυσιπλοΐα στο Ορμούζ

Οι υπουργοί Άμυνας Βρετανίας και Γαλλίας κάλεσαν σε κοινό σχέδιο για την ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ, υπογραμμίζοντας ότι μια «ειρηνική δύναμη» θα δημιουργηθεί μόνο αν επιτευχθεί βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή.
Διακοπή καπνίσματος πράξη
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Δια βίου απαγόρευση αγοράς καπνού για όσους γεννήθηκαν μετά το 2009

Στη Βρετανία, όσοι γεννιούνται από το 2009 και μετά θα απαγορεύεται εφ’ όρου ζωής να αγοράζουν καπνικά προϊόντα. Ο νέος νόμος καλύπτει και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, στοχεύοντας σε μια "γενιά χωρίς καπνιστές" και αυστηρότερους ελέγχους.
Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Πολιτική πίεση μετά το σκάνδαλο Μάντελσον στη Βρετανία

Ο Κιρ Στάρμερ αντιμετωπίζει κρίση στον απόηχο του διορισμού του Πίτερ Μάντελσον στις ΗΠΑ, λόγω των δεσμών του με τον Έπστιν. Η δημοτικότητά του στους Εργατικούς πέφτει αισθητά και η θέση του τίθεται εν αμφιβόλω.