ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
tui, tourismos, germania
Φώτο: Shutterstock

Σε κλείσιμο 48 καταστημάτων στη Μεγάλη Βρετανία προχωράει η TUI

Σε 273 ανέρχονται οι εργαζόμενοι της γνωστής εταιρείας ταξιδιών, που πρόκειται να επηρεαστούν από το νέο «λουκέτο» σε 48 καταστήματα.

Το κλείσιμο ακόμη 48 καταστημάτων της σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, πέραν των 166 στα οποία έχει ήδη βάλει λουκέτο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανακοίνωσε η εταιρεία ταξιδιών TUI.

Ειδικότερα, η απόφαση αυτή θα σημάνει επιπλέον εξοικονόμηση κόστους για την TUI, που εδρεύει στη Γερμανία και έχει στηριχθεί σε κρατικές διασώσεις προκειμένου να επιβιώσει από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Παράλληλα, η TUI ανέφερε ότι 273 εργαζόμενοι θα επηρεαστούν από το κλείσιμο των καταστημάτων, αλλά ότι θα προσφέρει νέες ευκαιρίες στα υπόλοιπα 314 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Τέλος, για να ανταπαξέλθει στις αντιξοότητες που έχουν προκύψει από την πανδημία της COVID-19, η TUI ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα προχωρήσει στην περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας καθώς και του 30% του κόστους της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Εφαρμογή TikTok κινητό
ΔΙΕΘΝΗ

Η βρετανική κυβέρνηση δημοσιεύει βίντεο απελάσεων στο TikTok

Το βρετανικό ΥΠΕΣ δημιούργησε λογαριασμό TikTok "Secure Borders UK" με βίντεο συλλήψεων και απελάσεων μεταναστών χωρίς χαρτιά. Ήδη ξεπέρασε τους 1.400 ακολούθους, τονίζοντας ρεκόρ συλλήψεων και αποκατάσταση του ελέγχου.
Λογότυπο BBC
ΔΙΕΘΝΗ

Το BBC θα αιτηθεί στις ΗΠΑ απόρριψη αγωγής δυσφήμισης του Τραμπ

Το BBC θα ζητήσει από αμερικανικό δικαστήριο να απορρίψει την αγωγή του Τραμπ για δυσφήμιση σχετικά με μονταρισμένο βίντεο ομιλίας του, διεκδικώντας 10 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.
Ρομπέρτα Μετσόλα βήμα ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Απαγόρευση Ευρωκοινοβουλίου σε Ιρανούς διπλωμάτες – Κλιμακώνει η Τεχεράνη

Η Ρομπέρτα Μετσόλα ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε την είσοδο εκπροσώπων του Ιράν σε όλες τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την ίδια ώρα, το Ιράν κάλεσε Ευρωπαίους διπλωμάτες για υποστήριξη στους διαδηλωτές.