ΓΔ: 905.72 0.41% Τζίρος: 14.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:42:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Volkswagen: Πρωτιά για τις πωλήσεις στην Ευρώπη τον Ιανουάριο

Σε 90.651 ανήλθαν οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας για τον Ιανουάριο, με τα μοντέλα Golf και T-Roc να είναι δύο από τα δέκα κορυφαία της ευρωπαϊκής αγοράς ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Συνεχίζει την κυριαρχία της στις πωλήσεις των αυτοκινήτων στην Ευρώπη και το 2021 η Volkswagen, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η JATO για τον μήνα Ιανουάριο, καθώς τον πρώτο μήνα του έτους η εταιρεία κατέγραψε συνολικές πωλήσεις 90.651 αυτοκινήτων.

Παρόλο που ο συγκεκριμένος αριθμός πωλήσεων είναι μικρότερος του αντίστοιχου που είχε καταγράψει η αυτοκινητοβιομηχανία ένα χρόνο πριν, λόγω της πανδημίας που έχει επηρεάσει την παγκόσμια αγορά, η Volkswagen έχει «ανοίξει» σημαντικά την ψαλίδα από τους διώκτες της. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η «απόσταση» της Volkswagen από την αμέσως επόμενη μάρκα είναι 29.400 αυτοκίνητα, μία ποσοστιαία διαφορά της τάξης του 48%.

Όσον αφορά σε μεμονωμένα μοντέλα, δύο της Volkswagen βρίσκονται στα 10 κορυφαία της ευρωπαϊκής αγοράς ανεξαρτήτως κατηγορίας, τα Golf και T-Roc, ενώ συνολικά έξι μοντέλα της μάρκας φιγουράρουν στα 3 κορυφαία των επιμέρους κατηγοριών τους. Πρόκειται για τα Golf (compact, πρώτο στην κατηγορία του σε όλη την Ευρώπη), Passat (μεσαία), Touran (MPV), T-Roc (SUV), Tiguan (SUV) και Caddy (Van).

Παράλληλα, η γερμανική εταιρεία το 2020 κατέγραψε στην ευρωπαϊκή αγορά πωλήσεις 1.346.999 αυτοκινήτων, με τη διαφορά από την αμέσως επόμενη μάρκα να υπερβαίνει το μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στις τρεις πρώτες θέσεις των πωλήσεων στην «Ευρώπη των 27» για τον μήνα Ιανουάριο 2021 βρέθηκαν οι: Volkswagen με 90.651 μονάδες, Peugeot με 61.251 μονάδες και Toyota με 54.336 μονάδες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ