ΓΔ: 897.18 0.22% Τζίρος: 6.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:34:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Αισιόδοξοι οι Βρετανοί, ανησυχούν λιγότερο για κορονοϊό και Brexit

Ωστόσο καταγράφονται σημαντικές αυξήσεις στις ανησυχίες σχετικά με τις υπηρεσίες υγείας, τη φτώχεια, την εκπαίδευση, αλλά και τη στέγαση, σύμφωνα με τα ευρήματα της ίδιας δημοσκόπησης.

Οι άνθρωποι στη Βρετανία ανησυχούν σήμερα λιγότερο για την COVID-19 σε σύγκριση με την ανησυχία που επικρατούσε πριν από ένα μήνα, καθώς η χώρα προχωράει με το πρόγραμμα εμβολιασμού, όπως έδειξαν σήμερα τα αποτελέσματα δημοσκόπησης.

Το ποσοστό των ερωτηθέντων που χαρακτήρισαν την COVID-19 ένα μεγάλο ζήτημα για τη Βρετανία, μειώθηκε στο 49% από 72% το Φεβρουάριο, παρά το γεγονός ότι η πανδημία αποτελεί τη μοναδική μεγαλύτερη ανησυχία των Βρετανών, σύμφωνα με την εταιρία έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων Ipsos MORI.

Η Βρετανία κατέγραψε το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από την COVID-19 στην Ευρώπη, αλλά βρέθηκε πιο μπροστά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναφορικά με την πορεία του προγράμματος των εμβολιασμών της τη χρονιά που διανύουμε.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μαζί με τους επικεφαλής στη Σκοτία, στην Ουαλία και στη Βόρεια Ιρλανδία προχωρούν σε σταδιακή άρση των περιορισμών.

«Η ανησυχία είναι σημαντικά μικρότερη μεταξύ των μεγαλύτερων σε ηλικία ομάδων του πληθυσμού, ενώ το γεγονός αυτό είναι ενδεχόμενο να αποτελεί ένδειξη ότι η εκστρατεία του εμβολιασμού έχει μία [θετική] επίδραση στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Επίσης οι ανησυχίες είναι μικρότερες μεταξύ των νεότερων ηλικιακά Βρετανών, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί», σύμφωνα με τον Μάικ Κλέμενς, αναπληρωτή διευθυντή έρευνας στην Ipsos MORI.

Παράλληλα, το Brexit υποχώρησε στη λίστα των ανησυχιών που εκφράζουν οι Βρετανοί και αναφέρθηκε από το 25% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό ανησυχίας, που καταγράφεται για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ από τη σχετική απόφαση του δημοψηφίσματος το 2016.

Ωστόσο καταγράφονται σημαντικές αυξήσεις στις ανησυχίες σχετικά με τις υπηρεσίες υγείας, τη φτώχεια, την εκπαίδευση, αλλά και τη στέγαση, σύμφωνα με τα ευρήματα της ίδιας δημοσκόπησης.

Η Ipsos MORI συμπεριέλαβε στη δημοσκόπηση 1.009 συμμετέχοντες, ενώ αυτή πραγματοποιήθηκε μεταξύ της 5ης και της 11ης Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Άρση των περιοριστικών μέτρων παρά την αύξηση κρουσμάτων

Βρετανοί και ξένοι επιστήμονες κάλεσαν τη βρετανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της, η οποία «διακινδυνεύει να υπονομεύσει τις προσπάθειες να ελεγχθεί η πανδημία όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και σε άλλες χώρες».
Heathrow, Vretania, Britain, airports, aerodromia
ΔΙΕΘΝΗ

Λωρίδες γρήγορης διέλευσης για εμβολιασμένους στο αεροδρόμιο Χίθροου

Οι επιβάτες από ορισμένες πτήσεις που θα προέρχονται από Αθήνα, Νέα Υόρκη ή Λός Άντζελες θα δουν να επιταχύνεται το πέρασμα τους από τις υπηρεσίες μετανάστευσης καθώς θα έχουν φορτώσει νωρίτερα το πιστοποιητικό εμβολιασμού.