ΓΔ: 786.5 1.51% Τζίρος: 20.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:59:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μεγάλες αυτοκινητο - βιομηχανίες στο πλευρό του Τραμπ για το θέμα των ρύπων

Με το μέρος του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, συντάχθηκαν μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ, σχετικά με τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το θέμα της εκπομπής των ατμοσφαιρικών ρύπων.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors Co, Toyota Motor Corp και Fiat Chrysler Automobiles NV, αλλά και άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων χθες το βράδυ συντάχθηκαν με την πλευρά της κυβέρνησης Τραμπ, σε δύο δικαστικές υποθέσεις στην Καλιφόρνια, σχετικά με τον προσδιορισμό του επιπέδου εκπομπών καυσαερίων από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων.

Οι δύο μηνύσεις κατατέθηκαν από την Καλιφόρνια και από άλλες 22 πολιτείες και περιβαλλοντολογικές ενώσεις τον Σεπτέμβριο στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Ουάσινγκτον, αμφισβητούν την απόφαση της κυβέρνησης που ελήφθη τον ίδιο μήνα, ότι η αναφερόμενη πολιτεία δεν μπορεί να καθορίζει τα επίπεδα εκπομπών καυσαερίων, αλλά και να λαμβάνει αποφάσεις για μηδενική εκπομπή ρύπων.

Στην υπόθεση ενεπλάκησαν και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων από το βράδυ της Δευτέρας, όταν με μία ξεχωριστή μήνυση που κατέθεσαν στο Εφετείο της Κολούμπια κατά μιας περιβαλλοντολογικής ομάδας, δηλώνοντας ότι υποστηρίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης Τραμπ, ώστε να απαγορευτεί από τις πολιτείες το δικαίωμα απόφασης για το επίπεδο εκπομπών ρύπων, όπως και η θέσπιση παρόμοιας νομοθεσίας.

Η απόφαση των αυτοκινητοβιομηχανιών να συνταχθούν στην πλευρά του προέδρου Τραμπ, έκανε τον Αμερικανό πρόεδρο να ευχαριστήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ανοίγοντας από την άλλη μεριά, ένα νέο μέτωπο σύγκρουσης με τους Δημοκρατικούς και τις οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος.

Η εξέλιξη αυτή, δρομολογεί συνθήκες κινδύνου για την αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ και στην περίπτωση που εκλεγεί ένας Δημοκρατικός πρόεδρος τον επόμενο Νοέμβριο, ο οποίος θα αντιστρέψει τις κινήσεις του προέδρου Τραμπ, επιτρέποντας στην Καλιφόρνια να καθορίσει τους δικούς της κανόνες.

Ωστόσο, άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως, η Ford Motor Co, η Honda Motor Co, η BMW AG και η Volkswagen AG που ανακοίνωσαν μία εθελοντική συμφωνία τον Ιούλιο σχετικά με τις εκπομπές ρύπων, δεν εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή και δεν λαμβάνουν στάση υπέρ της κυβέρνησης Τραμπ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός: Νέα πιο μεταδοτική μετάλλαξη εμφανίστηκε στην Καλιφόρνια

Νέες μελέτες τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το τοπίο κατά πόσο η παραλλαγή της Καλιφόρνια αποτελεί όντως πηγή ανησυχίας ή όχι, που θα έλθει να προστεθεί σε άλλες παραλλαγές.