ΓΔ: 814 -0.14% Τζίρος: 3.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:51:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Προχωρά η εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα

Το κινεζικό πρακτορείο Xinhua αναφέρει οτι ΗΠΑ και Κίνα κατέληξαν σε συμφωνία μετά από σημερινή διαπραγμάτευσης της εμπορικής τους συμφωνίας. Αναμένεται επίσημος σχολιασμός από τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα κατέληξαν τελικά σε συμφωνία μετά από συνομιλίες των εμπορικών τους διαπραγματευτών σήμερα, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua. «Οι δύο πλευρές διεξήγαγαν σοβαρές και εποικοδομητικές συζητήσεις για την υπέρβαση των βασικών ανησυχιών και κατέληξαν σε συναίνεση» ανέφερε το Xinhua. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει κάνει ακόμα κάποιο επίσημο σχόλιο. 

Ωστόσο, το γραφείο του εκπροσώπου των ΗΠΑ σε θέματα εμπορίου ανακοίνωσε ότι ο Ρόμπερτ Λάιτιζερ και ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, σημείωσαν πρόοδο σε σειρά ζητημάτων κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Λιού Χε. «Σημείωσαν πρόοδο σε διάφορους τομείς και είναι στη διαδικασία επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων» ανέφερε η ανακοίνωση. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

RCEP: Η μεγαλύτερη ένωση ελεύθερου εμπορίου στην Ασία

Η υπογραφή της Περιφερειακής Ολοκληρωμένης Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης, σε σύνοδο στο Ανόι, χαρακτηρίζεται πλήγμα στην ένωση χωρών που προώθησε ο Μ. Ομπάμα και από την οποία αποχώρησε ο διάδοχος του Ν. Τραμπ το 2017.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα θα εξαιρέσει περισσότερα αμερικανικά προϊόντα από τον πρώτο γύρο πρόσθετων δασμών

Πρόκειται για το δεύτερο πακέτο αμερικανικών προϊόντων που εξαιρούνται από τον πρώτο γύρο κινεζικών δασμολογικών αντίμετρων, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Τελωνειακών Δασμών του Κρατικού Συμβουλίου.