ΓΔ: 875.44 -0.15% Τζίρος: 107.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Υψηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ

Οι νέες αιτήσεις ενισχύθηκαν κατά 16.000 φθάνοντας στο επίπεδο των 744.000, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι δεν θα ξεπερνούσαν τις 680.000.

Ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κινήθηκαν οι εβδομαδιαίες νέες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας παράλληλα τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σε μία ένδειξη ότι η αγορά εργασίας της μεγαλύτερης οικονομίας της υφηλίου έχει ακόμη δρόμο μπροστά της μέχρι να καλύψει το κενό που δημιούργησε η πανδημία. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, οι εβδομαδιαίες νέες αιτήσεις έφθασαν στις 744.000, εμφανίζοντας αύξηση κατά 16.000 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές, βάσει δημοσκόπησης του πρακτορείου Bloomberg, είχαν εκτιμήσει ότι θα διαμορφώνονταν στο επίπεδο των 680.000. Παράλληλα υπήρξε και αναθεώρηση των στοιχείων για την προηγούμενη εβδομάδα με το σύνολο των αιτήσεων να αυξάνεται στις 728.000. Καλιφόρνια και Νέα Υόρκη ήταν οι δύο Πολιτείες όπου σημειώθηκε η μεγαλύτερη άνοδος. 

Στον αντίποδα οι τακτικές αιτήσεις, των μακροχρόνια ανέργων, υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο ενός έτους, αγγίζοντας τα 3,73 εκατ., για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου 2021. Επίσης οι αιτήσεις για αυτοαπασχολούμενους και εν γένει εργαζόμενους που βρίσκονται εκτός αγοράς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, υποχώρησαν στις 151.725. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

«Καμπανάκι» για τις εκπομπές Cο2: Προβλέπεται αύξηση κατά 5% το 2021

«Αυτή είναι μια αυστηρή προειδοποίηση ότι η οικονομική ανάκαμψη από την κρίση της COVID-19 μόνον βιώσιμη δεν είναι σήμερα για το κλίμα μας», υπογράμμισε ο εκτελεστικός διευθυντής του IEA, Φατίχ Μπιρόλ.
USA, State Department, Blinken
ΔΙΕΘΝΗ

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ μπορούν να αποτρέψουν την επανεμφάνιση της Αλ Κάιντα

«Θα αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας και τα μέσα μας και θα διασφαλίσουμε ότι θα μπορούμε να αμυνθούμε σε περίπτωση επανεμφάνισης» της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν, επέμεινε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.