ΓΔ: 899.16 0.17% Τζίρος: 83.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
biden-usa
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

Μπάιντεν: Καλωσόρισε τη συμφωνία για τεχνολογία μπαταριών ηλεκτρικού οχήματος

Ο διακανονισμός επιτεύχθηκε λίγες ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας του Μπάιντεν για να αποφασίσει αν θα προχωρούσε στο βήμα ανάκλησης απόφασης της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου για το κλείσιμο εν νέου εργοστασίου μπαταριών στην Τζόρτζια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καλωσόρισε σήμερα, τη διευθέτηση των διαφορών μεταξύ των κατασκευαστών μπαταριών LG Energy Solution και SK Innovation Co σχετικά με την τεχνολογία μπαταρίας ηλεκτρικού οχήματος (EV), λέγοντας ότι θα βοηθήσει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για Αμερικάνους εργαζόμενους.

Ο διακανονισμός επιτεύχθηκε μόλις λίγες ώρες πριν από τη λήξη της σημερινής προθεσμίας που είχε θέσει ο πρόεδρος Μπάιντεν, προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα προχωρούσε σε ένα σπάνιο βήμα ανάκλησης μιας απόφασης της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC), αναφορικά με το κλείσιμο ενός νέου εργοστασίου μπαταριών στην Τζόρτζια.

Το ύψος της επένδυσης για το αναφερόμενο εργοστάσιο συμφερόντων Νότιας Κορέας φτάνει στα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η συμφωνία διευθέτησης είναι μία νίκη για τους Αμερικανούς εργαζόμενους, αλλά και για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία» ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι η μονάδα θα διασφαλίσει ώστε οι ΗΠΑ να έχουν μία δυναμική και διαφοροποιημένη αμερικανική αλυσίδα εφοδιασμού για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ σε δημοφιλείς επιστημονικές δημοσιεύσεις

Σύμφωνα με έκθεση του ινστιτούτου NISTEP της Ιαπωνίας, την τριετία 2018-2020 στην Κίνα αναλογούσε το 27,2% των συνολικών κορυφαίων επιστημονικών δημοσιεύσεων με τις περισσότερες αναφορές από τρίτους, έναντι 24,9% των ΗΠΑ.
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόστιμα 650 εκατ. δολαρίων σε αμερικανικούς γίγαντες του λιανεμπορίου

Το ποσό θα επιτρέψει να χρηματοδοτηθούν προγράμματα επιμόρφωσης και πρόληψης και να αποζημιωθούν οι υπηρεσίες και οι οργανισμοί για τις δαπάνες που κατέβαλαν για τη διαχείριση της κρίσης των οπιοειδών που είχε ξεσπάσει στις ΗΠΑ.
ΔΙΕΘΝΗ

Μειώσεις στην τροφοδοσία νερού σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ λόγω της ξηρασίας

Έπειτα από περισσότερες από δύο δεκαετίες μειωμένων βροχοπτώσεων, το επίπεδο των νερών του ποταμού Κολοράντο - ζωτικής σημασίας για τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ - έχει μειωθεί σε ανησυχητικό βαθμό.