ΓΔ: 2572.98 0.54% Τζίρος: 110.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:50:37
Λευκός Οίκος ΗΠΑ

Κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τις ΗΠΑ, απελάθηκαν δέκα διπλωμάτες

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ εξέφρασαν, με ανακοίνωσή τους, την υποστήριξή τους προς την απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να απελάσει δέκα Ρώσους διπλωμάτες.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε σειρά οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας και την απέλαση δέκα Ρώσων διπλωματών, σε απάντηση των κυβερνοεπιθέσεων και της ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ του 2020 που αποδίδονται στην Μόσχα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα που θα επιτρέψει την επιβολή και νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας ώστε να προκληθούν «στρατηγικές και οικονομικές συνέπειες» εις βάρος της, «εάν συνεχίσει ή ευνοήσει την κλιμάκωση των ενεργειών διεθνούς αποσταθεροποίησης», προειδοποιεί σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ εξέφρασαν, με ανακοίνωσή τους, την υποστήριξή τους προς την απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να απελάσει δέκα Ρώσους διπλωμάτες.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ εκφράζουν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους στη Σύμμαχό τους, τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την ανακοίνωση των μέτρων που απαντούν στις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες της Ρωσίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ατλαντική Συμμαχία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία δεν σχεδιάζει επίθεση κατά του ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ τόνισε ξανά πως ο Πούτιν δεν σχεδιάζει επίθεση στο ΝΑΤΟ, σχολιάζοντας το περιστατικό με το drone στη Γερμανία. Παράλληλα, δήλωσε ότι δύο απεσταλμένοι του θα προτείνουν λύση για τον πόλεμο σε Ρωσία και Ουκρανία.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος

Ο Τραμπ δήλωσε πως ο Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ, μετά από συνομιλίες με δημοσιογράφους. Το Κρεμλίνο απέρριψε ως ψευδείς τις φήμες περί επίθεσης και χαρακτήρισε "ιστορίες τρόμου" τα σχετικά δημοσιεύματα.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ, ενώ το Κρεμλίνο διέψευσε ως «ιστορίες τρόμου» δημοσιεύματα για προσπάθεια αποτροπής ρωσικής επίθεσης, μέσω επίσκεψης της CIA στη Μόσχα.
Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο διαψεύδει απειλή κατά ΝΑΤΟ και απειλεί με προσφυγές για κατασχέσεις

Το Κρεμλίνο διέψευσε δημοσιεύματα που ανέφεραν πιθανή ρωσική επίθεση σε χώρα του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντάς τα τρομολαγνικά και άσχετα με την πραγματικότητα. Ο διευθυντής της CIA συναντήθηκε με τον επικεφαλής της SVR για ευαίσθητα θέματα.
Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Πλήρης πρόσβαση» ΗΠΑ στη Γροιλανδία με συμφωνία ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πλήρη πρόσβαση των ΗΠΑ στη Γροιλανδία μέσω NATO, αποκλείοντας βία ή νέους δασμούς στην Ευρώπη. Δανία τονίζει πως διατηρεί την κυριαρχία της, ενώ η Κάλας δηλώνει ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ έχουν πληγεί πρόσφατα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί και ζητά άμεσες διαπραγματεύσεις για Γροιλανδία

Στο Νταβός ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε άμεσες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της Γροιλανδίας, δηλώνοντας ότι δεν θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία, ενώ επέκρινε και τους Ευρωπαίους ηγέτες.