ΓΔ: 893.25 -2.14% Τζίρος: 18.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:55:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Φον ντερ Λάιεν: Στο 70% ο εμβολιασμός των Ευρωπαίων έως τον Ιούλιο

Σε συμφωνία προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη Pfizer-BioNTech για 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου τους για την περίοδο 2021-2023. Πάνω από 150 εκατ. δόσεις εμβολίων παραδόθηκαν στην ΕΕ αυτή την εβδομάδα.

Αισιόδοξη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέτει επαρκείς δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης ήδη από το Ιούλιο παρουσιάσθηκε  η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μέχρι σήμερα, ο στόχος που είχε ορισθεί από την Ένωση για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού ήταν το τέλος του καλοκαιριού.

Ταυτόχρονα, η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κλείσει τις επόμενες ημέρες συμφωνία προμήθειας εμβολίων που προβλέπει την αγορά 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19 που αναπτύχθηκε από τις Pfizer-BioNTech. «Εργαζόμαστε μαζί με τις Biontech/Pfizer  επί νέου συμβολαίου», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Αυτό θα εξασφαλίσει 1,8 δισεκατομμύριο δόσεις για την περίοδο 2021-2023. Θα το κλείσουμε τις προσεχείς ημέρες. Θα διασφαλίσει τις αναγκαίες δόσεις για την χορήγηση ενισχυτικών δόσεων που θα αυξήσουν την ανοσία», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Η κ. Φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι αυτή η εβδομάδα οι παραδόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 στην Ε.Ε. ξεπέρασαν τις 150 εκατομμύρια δόσεις, ενώ έχουν ήδη χορηγηθεί 123 εκατ. δόσεις. 

Pfizer/BioNtech: Εγκρίθηκε η αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της μονάδας στην Πουρς

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της μονάδας παραγωγής του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNtech στην Πουρς του Βελγίου, ενώ γνωμοδότησε θετικά σχετικά με την λειτουργία νέας γραμμής παραγωγής στην μονάδα της Moderna στην Ισπανία.

Η έγκριση αναμένεται να έχει «σημαντική επίδραση στην τροφοδοσία του Comirnaty, του εμβολίου κατά της COVID-19 που ανέπτυξαν οι Pfizer/BioNtech στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σημειώνει ο EMA.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ