ΓΔ: 2598.72 0.16% Τζίρος: 271.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Στα 148 δισ. δολ. τα κέρδη των κρατικών επιχειρήσεων το α΄ τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη των επιχειρήσεων υπό την κεντρική διαχείριση του Πεκίνου, κατέγραψαν ετήσια αύξηση 130% στα 696,57 δισ. γουάν, σύμφωνα με το υπουργείο των Οικονομικών.

Τα μικτά κέρδη των κρατικών κινεζικών επιχειρήσεων έφτασαν στα 961,45 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 148,1 δισεκατομμύρια δολάρια) στο πρώτο τρίμηνο του 2021, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 190%, όπως έδειξαν χθες, τα επίσημα στοιχεία.

Κατά την ίδια περίοδο, τα καθαρά κέρδη των επιχειρήσεων υπό την κεντρική διαχείριση του Πεκίνου, κατέγραψαν ετήσια αύξηση 130% στα 696,57 δισεκατομμύρια γουάν, σύμφωνα με το υπουργείο των Οικονομικών.

Οι κρατικές επιχειρήσεις είδαν τα μικτά έσοδά τους, να καταγράφουν ετήσια αύξηση 33,3% ξεπέρασαν τα 16,37 τρισεκατομμύρια γουάν.

Τα καθαρά έσοδα των κεντρικά διοικούμενων επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 27,3%, άνω των 9,39 τρισεκατομμυρίων γουάν.

Στα τέλη Μαρτίου, η αναλογία χρέους-περιουσιακών στοιχείων των κινεζικών κρατικών επιχειρήσεων καταγράφηκε στο 64,3% παραμένοντας σταθερή, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΝΤ: Η ΑΙ ενισχύει την ανάπτυξη Κίνας-Ινδίας και του παγκόσμιου εμπορίου

Η ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη ενισχύει την ανάπτυξη σε Κίνα, Ινδία και Ασία, ξεπερνώντας το παγκόσμιο εμπόριο, σύμφωνα με τη νέα επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ Σιλβάνα Τενρέιρο στη σύνοδο του οργανισμού στη Μπανγκόκ.
Σημαίες Κίνας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία Κίνας-ΕΕ για σταθερές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις

Κίνα και ΕΕ δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τη σταθερότητα και την ισορροπία στις οικονομικές και εμπορικές τους σχέσεις, με την επόμενη συνάντησή τους να προγραμματίζεται για τον Μάρτιο του 2027.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Ενάντια στον προστατευτισμό λόγω «πλεονάζουσας παραγωγής»

Το Πεκίνο απορρίπτει τον προστατευτισμό λόγω της “πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας” και προειδοποιεί ότι θα αντιδράσει αν συνεργαζόμενες οικονομίες υιοθετήσουν μέτρα που βλάπτουν την κινεζική οικονομία, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου.