ΓΔ: 888.52 -1.94% Τζίρος: 39.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:52:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση των ξένων επενδύσεων στις κινέζικες επιχειρήσεις το 2020

Οι ξένες άμεσες επενδύσεις (FDI) στην κινεζική ενδοχώρα, κατέγραψαν ετήσια αύξηση 39,9% σε πραγματική χρήση και οικονομικό ύψος 302,47 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 46,74 δισεκατομμύρια δολάρια) στο πρώτο τρίμηνο.

Οι ξένες επενδύσεις εξακολουθούν να καθοδηγούν τη θετική οικονομική πορεία της Κίνας, καθώς η χώρα διατηρεί μία δυναμική αποκατάστασης των οικονομικών δεδομένων και συνεχίζει να βελτιώνει το επιχειρηματικό της περιβάλλον.

Μία πρόσφατη μελέτη του υπουργείου Εμπορίου (MOC) έδειξε ότι ποσοστό 96,4% των επιχειρήσεων στις οποίες, επενδύονται ξένα κεφάλαια, είναι αισιόδοξες για τις επιχειρηματικές προοπτικές τους στην Κίνα. Το ποσοστό αυτό, είναι αυξημένο κατά 2,1% από τις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.200 επιχειρήσεων που λαμβάνουν χρηματοδότηση από το εξωτερικό.

Στο πρώτο τρίμηνο του χρόνου, ιδρύθηκαν στην Κίνα 10.263 νέες επιχειρήσεις με χρηματοδότηση από το εξωτερικό, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 47,8%, με αύξηση 6,7% από την αντίστοιχη περίοδο του 2019, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του MOC Γκάο Φενγκ.

Πέρα από τη χαμηλή βάση των αντίστοιχων επενδύσεων το 2020, την ταχεία αύξηση τους, προκάλεσαν δεδομένα, όπως, η σταθερή ανάπτυξη της κινεζικής οικονομία, η συνεχής βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η ενισχυμένη εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών, σύμφωνα με τον Γκάο.

Οι ξένες άμεσες επενδύσεις (FDI) στην κινεζική ενδοχώρα, κατέγραψαν ετήσια αύξηση 39,9% σε πραγματική χρήση και οικονομικό ύψος 302,47 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 46,74 δισεκατομμύρια δολάρια) στο πρώτο τρίμηνο, ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι οι επενδύσεις FDI αυξήθηκαν κατά 24,8%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pyravlos-diastima-kina
ΔΙΕΘΝΗ

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσαν τελικά τα απομεινάρια του κινεζικού πυραύλου

Καθώς το μεγαλύτερο μέρος της Γης είναι καλυμμένο με νερό, οι πιθανότητες να έπεφτε ο πύραυλος σε κατοικημένη περιοχή στην ξηρά ήταν χαμηλές και οι πιθανότητες να προκαλούνταν τραυματισμοί ακόμη μικρότερη, σύμφωνα με ειδικούς.
pyravlos-diastima-kina
ΔΙΕΘΝΗ

Συντρίμμια κινεζικού πυραύλου θα εισέλθουν στη Γη το πρωί της Κυριακής

Η Κίνα έθεσε σε τροχιά στις 29 Απριλίου το πρώτο στοιχείο του διαστημικού σταθμού της με τη βοήθεια ενός πυραύλου φορέα Μεγάλη Πορεία 5Β - του πιο ισχυρού και επιβλητικού κινεζικού πυραύλου.
european union-europi-europe-komision
ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί καθυστερεί η Κομισιόν την επενδυτική συμφωνία με την Κίνα

Δεν πρόκειται να υπάρξει επικύρωση επενδυτικής συμφωνίας της ΕΕ με την Κίνα, καθώς η ασιατική χώρα έχει επιβάλλει κυρώσεις σε πέντε ευρωβουλευτές ενώ υπάρχουν επιφυλάξεις για τον σεβασμό της χώρας στα ανθρώπινα δικαιώματα.