ΓΔ: 2005.59 -0.44% Τζίρος: 182.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:15:02
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Ευρώπη, με φόντο τη σημαία της ΕΕ.

Επικοινωνία Νετανιάχου με Μπάιντεν μετά την αεροπορική επιδρομή στα γραφεία του AP

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «υπογράμμισε κατά τη συνομιλία αυτή ότι το Ισραήλ κάνει τα πάντα για να αποφύγει να βλάψει ανθρώπους που δεν εμπλέκονται» στη μάχη του με τη Χαμάς και άλλες οργανώσεις στη Γάζα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για το θέμα του ισραηλινού πλήγματος που κατέστρεψε στη Γάζα το κτίριο στο οποίο στεγάζονταν τα γραφεία του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press (AP).

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «υπογράμμισε κατά τη συνομιλία αυτή ότι το Ισραήλ κάνει τα πάντα για να αποφύγει να βλάψει ανθρώπους που δεν εμπλέκονται» στη μάχη του με τη Χαμάς και άλλες οργανώσεις στη Γάζα, αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του, επιμένοντας στο γεγονός ότι η απομάκρυνση των ανθρώπων από το κτίριο «όπου βρίσκονταν τρομοκρατικοί στόχοι» είχε οργανωθεί ενόψει της επιδρομής.

Σύμφωνα με σύνοψη της τηλεφωνικής επικοινωνίας που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Νετανιάχου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι «οι μη εμπλεκόμενοι είχαν απομακρυνθεί» από τον πύργο γραφείων και κατοικιών όπου στεγάζονταν γραφεία μέσων ενημέρωσης, καθώς και άλλα γραφεία και διαμερίσματα και ο οποίος καταστράφηκε νωρίτερα σήμερα σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στο δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μικρής έντασης επεισόδια στη Σούδα στην άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Crown Iris

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο λιμάνι της Σούδας, όταν διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης επιχείρησαν να εμποδίσουν την άφιξη του Crown Iris. Η αστυνομία απώθησε τους συγκεντρωμένους.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Ανήσυχος ο Γκουτέρες για τις συνεχείς παραβιάσεις στη Γάζα

Ο γ.γ. του ΟΗΕ εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για τις παραβιάσεις της κατάπαυσης πυρός στη Γάζα και κάλεσε όλες τις πλευρές να σεβαστούν τη συμφωνία ειρήνης, μιλώντας στη σύνοδο για την κοινωνική ανάπτυξη στην Ντόχα.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς παραδίδει απόψε τις σορούς 3 Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα

Η Χαμάς θα παραδώσει απόψε στις 8 τις σορούς τριών Ισραηλινών ομήρων, όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας και ανταλλαγής σορών με το Ισραήλ. Οι σοροί βρέθηκαν σε σήραγγα στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
Πόλεμος στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Νυχτερινά ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, αναφέρει η Παλαιστινιακή Αρχή

Ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε για τρίτη συνεχή νύχτα στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών Παλαιστινίων, καθώς δοκιμάζεται η εύθραυστη εκεχειρία, σύμφωνα με το πρακτορείο WAFA.