ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Aerodromio Makedonia, Macedonia Airport, Fraport
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Για ποιους επιβάτες να καταργηθεί η καραντίνα θέλει η Fraport

Ο επικεφαλής της Fraport τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης προνομίων για όσους έχουν εμβολιαστεί. Στο 30-35% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019 η κίνηση φέτος στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Την κατάργηση της υποχρέωσης για καραντίνα για όσους επιστρέφουν από «περιοχή παραλλαγής» του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού και είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19 ζήτησε ο επικεφαλής της Fraport και του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης Στέφαν Σούλτε.

«Δεν γίνεται διπλά εμβολιασμένοι, οι οποίοι επιστρέφουν από περιοχή παραλλαγών, να υποχρεούνται σε καραντίνα δύο εβδομάδων», τόνισε ο κ. Σούλτε σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung και τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης προνομίων για όσους είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν αναρρώσει από τον ιό. Ζήτησε επίσης να δοθούν κίνητρα προκειμένου να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι για εμβολιασμό, «για το καλό του συνόλου».

Ο κ. Σούλτε ανέφερε ακόμη ότι το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης θα έχει φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το 30-35% της κίνησης του 2019, ενώ σημείωσε ότι το καθεστώς εργασίας μειωμένου ωραρίου θα επεκταθεί πιθανότατα έως το τέλος Μαρτίου του 2022, «προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας».

Ο επικεφαλής της Fraport απέρριψε πάντως το ενδεχόμενο εισαγωγής «φόρου κηροζίνης», ο οποίος συζητείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντας την ιδέα «εντελώς λάθος». Όπως είπε χαρακτηριστικά, κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε τον ευρωπαϊκό κλάδο των αεροπορικών μετακινήσεων, ενώ θα ισοδυναμούσε με «πρόγραμμα ενίσχυσης για την Τουρκία ή τη Μέση Ανατολή», καθώς αεροπορικές εταιρίες, όπως η Turkish Airlines και η Emirates, έχουν την έδρα τους στην Κωνσταντινούπολη και στο Ντουμπάι αντίστοιχα και δεν θα τις έπληττε ο νέος φόρος

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Καμία αναχώρηση σήμερα από το αεροδρόμιο του Βερολίνου, λόγω απεργίας

Η σημερινή απεργία, η τρίτη για το αεροδρόμιο του Βερολίνου από την αρχή του έτους, έρχεται να προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες της χώρας τους τελευταίους μήνες.
germania-train
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γερμανία παραλύουν τη χώρα

Τα γερμανικά συνδικάτα Verdi και EVG καλούν τους εργαζομένους στις μεταφορές, στα αεροδρόμια και τους σιδηρορόμους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Ζητούν αύξηση πάνω από 10% ή το λιγότερο 500 ευρώ περισσότερα χρήματα τον μήνα.
ΔΙΕΘΝΗ

Απεργιακές κινητοποιήσεις παραλύουν και πάλι τα γερμανικά αεροδρόμια

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, τα αεροδρόμια του Βερολίνου, της Βρέμης και του Αμβούργου είχαν ματαιώσει όλες τις εμπορικές πτήσεις, με τους εργαζόμενους να διεκδικούν αυξήσεις μισθών υψηλότερες του 11,5%.
ΔΙΕΘΝΗ

Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες από νέες απεργίες στα γερμανικά αεροδρόμια

Η Ver.di διεκδικεί αυξήσεις 500 ευρώ/μήνα για τους εργαζόμενους και κλαδικές συμβάσεις διάρκειας ενός έτους, ενώ η πλευρά των εργοδοτών προωθεί συμβάσεις σημαντικά μεγαλύτερης διάρκειας. Απειλές για νέες απεργίες στις 8 Φεβρουαρίου.