ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Aerodromio Makedonia, Macedonia Airport, Fraport
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Για ποιους επιβάτες να καταργηθεί η καραντίνα θέλει η Fraport

Ο επικεφαλής της Fraport τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης προνομίων για όσους έχουν εμβολιαστεί. Στο 30-35% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019 η κίνηση φέτος στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Την κατάργηση της υποχρέωσης για καραντίνα για όσους επιστρέφουν από «περιοχή παραλλαγής» του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού και είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19 ζήτησε ο επικεφαλής της Fraport και του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης Στέφαν Σούλτε.

«Δεν γίνεται διπλά εμβολιασμένοι, οι οποίοι επιστρέφουν από περιοχή παραλλαγών, να υποχρεούνται σε καραντίνα δύο εβδομάδων», τόνισε ο κ. Σούλτε σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung και τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης προνομίων για όσους είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν αναρρώσει από τον ιό. Ζήτησε επίσης να δοθούν κίνητρα προκειμένου να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι για εμβολιασμό, «για το καλό του συνόλου».

Ο κ. Σούλτε ανέφερε ακόμη ότι το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης θα έχει φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το 30-35% της κίνησης του 2019, ενώ σημείωσε ότι το καθεστώς εργασίας μειωμένου ωραρίου θα επεκταθεί πιθανότατα έως το τέλος Μαρτίου του 2022, «προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας».

Ο επικεφαλής της Fraport απέρριψε πάντως το ενδεχόμενο εισαγωγής «φόρου κηροζίνης», ο οποίος συζητείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντας την ιδέα «εντελώς λάθος». Όπως είπε χαρακτηριστικά, κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε τον ευρωπαϊκό κλάδο των αεροπορικών μετακινήσεων, ενώ θα ισοδυναμούσε με «πρόγραμμα ενίσχυσης για την Τουρκία ή τη Μέση Ανατολή», καθώς αεροπορικές εταιρίες, όπως η Turkish Airlines και η Emirates, έχουν την έδρα τους στην Κωνσταντινούπολη και στο Ντουμπάι αντίστοιχα και δεν θα τις έπληττε ο νέος φόρος

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ubs
ΔΙΕΘΝΗ

UBS: Στη Φρανκφούρτη ο μεγαλύτερος κίνδυνος «φούσκας» στην αγορά ακινήτων

Στη Φρανκφούρτη, οι πραγματικές τιμές ακινήτων αυξάνονται από το 2016 κατά 10% ετησίως, ενώ τα ενοίκια αυξάνονται κατά 3% και τα φθηνά δάνεια οδήγησαν στην χρηματοδότηση κερδοσκοπικών εγχειρημάτων.
ΔΙΕΘΝΗ

Η CureVac εγκαταλείπει το πρώτο υποψήφιο εμβόλιό της κατά της COVID-19

Το γερμανικό εργαστήριο είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιουλίου τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης του που έδειχναν αποτελεσματικότητα μόνο 48%, ποσοστό πολύ πιο κάτω από εκείνο των άλλων εμβολίων mRNA της συμμαχίας Pfizer/BioNTech και της Moderna.