ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
embolia-emboliasmoi-emboliastika kentra
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Πάνω από 900 εκατ. ευρώ θα δώσει η Αυστρία για την αγορά εμβολίων

Περισσότερες από 42 εκατ. δόσεις εμβολίων θέλει να αγοράσει για την επόμενη διετία η Αυστρία με στόχο να αντιμετωπίσει η χώρα και τις παραλλαγές του κορονοϊού αλλά και να τα διαθέσει σε άλλες πιο φτωχές χώρες.

Με μεγάλη πλειοψηφία, η Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής ενέκρινε σήμερα πρόσθετα κεφάλαια για την αγορά εμβολίων CoV τα επόμενα δύο χρόνια. Συνολικά, θα είναι 916 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν για τον υπουργό Υγείας το 2022 και το 2023, ενώ για τους δήμους, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για χρηματοδοτική ενίσχυση παρατάθηκε κατά ένα έτος.

Η Επιτροπή Οικονομικών της αυστριακής Βουλής είχε εγκρίνει την προπερασμένη εβδομάδα νομοθετική πρωτοβουλία για την αγορά εμβολίων κατά του κορονοϊού μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, εξουσιοδοτώντας τον υπουργό Υγείας να προμηθευτεί τον αριθμό των εμβολίων που αναλογεί στην Αυστρία από τα εμβόλια τα οποία διατίθενται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπλέον, θα πρέπει να καταστεί δυνατή η διάθεση ορισμένων εμβολίων Covid-19 δωρεάν σε χώρες που δεν συγκαταλέγονται στις φτωχότερες αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ, εκτός από τη συμμετοχή σε διεθνείς μηχανισμούς διανομής, η Αυστρία σκοπεύει επίσης να υποστηρίξει διμερώς κάποια κράτη.

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν είχε εμφανιστεί πεπεισμένος ότι το εγκεκριμένο ποσό είναι "καλά επενδυμένα χρήματα", καθώς, όπως παρατήρησε, με τις 42 εκατ. δόσεις εμβολίων, θα αξιοποιηθεί το πλήρες δυναμικό της διαθέσιμης ποσότητας για την Αυστρία, διότι δεν είναι γνωστό ακριβώς ποιες παραλλαγές ιών θα υπάρξουν στο μέλλον. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, η τιμή των εμβολίων που έχουν παραγγελθεί δεν έχει αλλάξει σημαντικά, ωστόσο τώρα δεν αγοράζονται τα σαφώς φθηνότερα εμβόλια εταιρείας όπως η AstraZeneca, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση της μέσης τιμής.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

austria-corona
ΔΙΕΘΝΗ

Καμπανάκι στην Αυστρία για ένταση των εμβολιασμών ενόψει φθινοπώρου

το ποσοστό των πλήρως ανοσοποιημένων στην Αυστρία, που βρίσκεται στο 43,4%, αλλά οι αρχικοί εμβολιασμοί έχουν πλέον σχεδόν σταματήσει, με τους ερευνητές να προειδοποιούν για ημέρες που θα θυμίζουν την περυσινή χρονιά.
embolio, embolia
ΔΙΕΘΝΗ

Το σχέδιο της Αυστρίας κατά του κορονοϊού που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο

Αυστριακός λοιμωξιολόγος αναφέρει πως θα είναι χρήσιμη η διαδικασία επαναμβολιασμού το φθινόπωρο τονίζοντας πως όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία τόσο μικρότερη είναι η προστασία του εμβολιασμού.