ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
austria-corona
Φώτο: Shutterstock

Καμπανάκι στην Αυστρία για ένταση των εμβολιασμών ενόψει φθινοπώρου

το ποσοστό των πλήρως ανοσοποιημένων στην Αυστρία, που βρίσκεται στο 43,4%, αλλά οι αρχικοί εμβολιασμοί έχουν πλέον σχεδόν σταματήσει, με τους ερευνητές να προειδοποιούν για ημέρες που θα θυμίζουν την περυσινή χρονιά.

Ενώ η Κοινοπραξία Προγνώσεων Covid προβλέπει ταχύτατα αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων για την Αυστρία, οι πρώτοι εμβολιασμοί σχεδόν βρίσκονται σε στασιμότητα και ένα επαρκές ποσοστό εμβολιασμού φαίνεται να είναι ακόμη πολύ μακριά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι περισσότερες νέες μολύνσεις εμφανίστηκαν πρόσφατα στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 15 και 24 ετών, ωστόσο ο γνωστός ερευνητής προσομοίωσης του Πολυτεχνείου Βιέννης Μάρτιν Μπίχερ προειδοποιεί σήμερα να μην παραβλεφθούν οι ευάλωτες ηλικιακές ομάδες, και υπενθυμίζει την εξέλιξη στο προηγούμενο έτος

Σύμφωνα με τον ίδιο, επί του παρόντος, οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού ηλικίας 60 ετών και άνω εμφανίζονται με ποσοστό μικρότερο από 10% στα νέα περιστατικά και έχουν μια σχεδόν ανεπαίσθητη επίδραση στην αύξηση της δυναμικής της πανδημίας. «Η εμπειρία δείχνει ότι η δυναμική της λοίμωξης μπορεί γρήγορα να διαδοθεί σε άλλες ηλικιακές ομάδες, όμως, λόγω της ισχυρής εξάρτησης από την ηλικιακή δομή των περιπτώσεων είναι δύσκολο να προβλεφτεί το χρονικό σημείο, από το οποίο και μετά θα πρέπει να αναμένεται κρίσιμη επιβάρυνση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας», αναφέρει ο Μάρτιν Μπίχερ.

Σημειώνει δε, ότι «αυτή η διάδοση των μολύνσεων αναμένεται να γίνει πιο αργά, λόγω των ποσοστών εμβολιασμού στις ευάλωτες ηλικιακές ομάδες, αλλά όμως θα συμβεί», και παραπέμπει στους τρέχοντες αριθμούς κάλυψης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στη Βρετανία, οι οποίοι, στο μεταξύ, έστω με κάποια καθυστέρηση, αυξάνονται,.

«Εάν αυτό συμβεί και στην Αυστρία, τότε στην ουσία τίποτε δεν θα έχει αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ως προς τα όρια των δυνατοτήτων, και με περίπου 2.000 έως 4.000 νέες μολύνσεις ημερησίως τα πράγματα σιγά-σιγά θα στένευαν, και το αργότερο με 7.000 θα πλησίαζαν το όριο επιβάρυνσης του συστήματος», προειδοποιεί ο ερευνητής του Πολυτεχνείου Βιέννης.

Επί του παρόντος, το ποσοστό των πλήρως ανοσοποιημένων στην Αυστρία, που βρίσκεται στο 43,4%, είναι λίγο επάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά οι αρχικοί εμβολιασμοί έχουν πλέον σχεδόν σταματήσει, και, όπως υπενθυμίζει ο Μάρτιν Μπίχερ, μόνο ένα ποσοστό εμβολιασμού περίπου 70% έως 85% θα ήταν αρκετό για τον επαρκή περιορισμό του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, η "επίπτωση 7 ημερών", δηλαδή ο αριθμός των νέων λοιμώξεων με τον κορονοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους, είναι 17, και εξακολουθεί να είναι υψηλότερος στη Βιέννη (31,8) και χαμηλότερος στο ομόσπονδο κρατίδιο Μπούργκενλαντ (5,4).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

embolio, embolia
ΔΙΕΘΝΗ

Το σχέδιο της Αυστρίας κατά του κορονοϊού που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο

Αυστριακός λοιμωξιολόγος αναφέρει πως θα είναι χρήσιμη η διαδικασία επαναμβολιασμού το φθινόπωρο τονίζοντας πως όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία τόσο μικρότερη είναι η προστασία του εμβολιασμού.
ΔΙΕΘΝΗ

Παραγωγή στην Αυστρία του ρωσικού και κινεζικού εμβολίου αν εγκριθούν

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς υπεραμύνεται των βημάτων ανοίγματος του τρίτου lockdown στην Αυστρία από αύριο, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, δηλώνοντας, ωστόσο, ταυτόχρονα «σίγουρος ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά σκληροί».