ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αυστρία: Το 9,3% του πληθυσμού έχει κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου

Κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, αναμένεται ένα μεγάλο άνοιγμα της εγγραφής στις πλατφόρμες εμβολιασμού και στα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια.

Ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια οι εμβολιασμοί κατά του νέου κορονοϊού που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα στην Αυστρία, με το 25% του πληθυσμού (συνολικά 8,9 εκατομμύρια κάτοικοι) να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου και το 9,3% να έχει ανοσοποιηθεί πλήρως (έχοντας κάνει και τις δύο δόσεις), όπως ανακοίνωσε σήμερα στη Βιέννη ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν.

«Από την 30η Μαρτίου, περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν γίνει στην Αυστρία, κατά μέσο όρο περισσότεροι από 46.000 εμβολιασμοί την ημέρα, και μετά την υπέρβαση των δύο εκατομμυρίων εμβολιασμών στις 10 Απριλίου, χθες, Πέμπτη, φτάσαμε στα τρία εκατομμύρια, και σήμερα βρισκόμαστε στα 3,05 εκατομμύρια εμβολιασμούς στη χώρα», συνόψισε ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό δελτίο εμβολιασμών, 2.225.301 άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον έναν μερικό εμβολιασμό, 828.984 έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και έτσι το 9,3% των Αυστριακών ανοσοποιούνται πλήρως.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από το 32% των ανθρώπων άνω των 65 ετών είχαν εμβολιαστεί, ένα μήνα αργότερα το ποσοστό ήταν μεγαλύτερο από 66%, και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, αυτό το ποσοστό, έχει επίσης διπλασιαστεί και σε ότι αφορά ολόκληρο τον πληθυσμό που μπορεί να εμβολιαστεί.

"Ο Απρίλιος μας έδειξε πόσο καλά μπορούμε να βελτιώσουμε το ποσοστό εμβολιασμού στην Αυστρία εάν υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα εμβόλια", ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν, σημειώνοντας ότι τον Μάιο, θα διατίθενται κάθε εβδομάδα 500.000 δόσεις και τον Ιούνιο 700.000.

Αυτό σημαίνει ότι τον Μάιο μπορεί να ξεκινήσει η τρίτη φάση του προγράμματος εμβολιασμού, η οποία θα χαρακτηρίζεται από ευρεία διαθεσιμότητα εμβολίων, και αυτό σύντομα θα επιτρέψει να ανοσοποιηθεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αλλά προτεραιότητα εξακολουθεί να δίνεται στα ηλικιακά κριτήρια και στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, αναμένεται ένα μεγάλο άνοιγμα της εγγραφής στις πλατφόρμες εμβολιασμού και στα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, ενώ εμβολιασμοί στις επιχειρήσεις, θα ξεκινήσουν στα μέσα Μαΐου.

Ο υπουργός Υγείας επισημαίνει ότι «αυτό θα μας επιτρέψει να πετύχουμε τους στόχους μας για τους εμβολιασμούς, δηλαδή να εμβολιάσουμε μέχρι το καλοκαίρι όλους όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν, και εάν όλοι βοηθήσουν είναι ρεαλιστικό να επιτευχθεί ένα ποσοστό 70% εμβολιασμένου πληθυσμού».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Υπερψηφίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ενηλίκων

Η πρόταση της αυστριακής κυβέρνησης για εμβολιασμό όλων των πολιτών άνω των 18 ετών εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο με 137 ψήφους υπέρ, 33 κατά και 13 αποχές. Τα πρόστιμα για όσους δεν συμμορφωθούν φθάνουν έως και τα 3.600 ευρώ.
austria-corona
ΔΙΕΘΝΗ

Καμπανάκι στην Αυστρία για ένταση των εμβολιασμών ενόψει φθινοπώρου

το ποσοστό των πλήρως ανοσοποιημένων στην Αυστρία, που βρίσκεται στο 43,4%, αλλά οι αρχικοί εμβολιασμοί έχουν πλέον σχεδόν σταματήσει, με τους ερευνητές να προειδοποιούν για ημέρες που θα θυμίζουν την περυσινή χρονιά.
embolio, embolia
ΔΙΕΘΝΗ

Το σχέδιο της Αυστρίας κατά του κορονοϊού που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο

Αυστριακός λοιμωξιολόγος αναφέρει πως θα είναι χρήσιμη η διαδικασία επαναμβολιασμού το φθινόπωρο τονίζοντας πως όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία τόσο μικρότερη είναι η προστασία του εμβολιασμού.
ΔΙΕΘΝΗ

Παραγωγή στην Αυστρία του ρωσικού και κινεζικού εμβολίου αν εγκριθούν

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς υπεραμύνεται των βημάτων ανοίγματος του τρίτου lockdown στην Αυστρία από αύριο, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, δηλώνοντας, ωστόσο, ταυτόχρονα «σίγουρος ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά σκληροί».