ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
embolio, embolia
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Το σχέδιο της Αυστρίας κατά του κορονοϊού που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο

Αυστριακός λοιμωξιολόγος αναφέρει πως θα είναι χρήσιμη η διαδικασία επαναμβολιασμού το φθινόπωρο τονίζοντας πως όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία τόσο μικρότερη είναι η προστασία του εμβολιασμού.

Καλές πιθανότητες για  φυσιολογικό φθινόπωρο και χειμώνα βλέπει ο γνωστός Αυστριακός λοιμωξιολόγος και διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής για την Εσωτερική Ιατρική του Ίνσμπρουκ Γκίντερ Βάις που τονίζει ότι η δυνατότητα επαναμβολιασμού από το φθινόπωρο θα έχει πολλά οφέλη και θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη προστασία.

«Με τους εμβολιασμούς κανείς έχει το ατού ότι αυτό θα λειτουργήσει με μεγάλη πιθανότητα», αναφέρει ο Αυστριακός λοιμωξιολόγος, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα προληπτικούς αναμνηστικούς εμβολιασμούς από τον Οκτώβριο για τους ηλικιωμένους και τους χρόνια άρρωστους, των οποίων ο πρώτος εμβολιασμός ήταν πριν από έξι έως εννέα μήνες.

«Η δυνατότητα επανεμβολιασμού για αυτή την ομάδα ήδη από το φθινόπωρο, δεν βλάπτει, αλλά έχει πολλά οφέλη, καθώς, με αυτόν τον τρόπο, αυτοί οι άνθρωποι προστατεύονται καλύτερα από σοβαρές ασθένειες κατά την περίοδο του ψύχους - ακόμη και αν ένας τρίτος εμβολιασμός θα μπορούσε να είναι απαραίτητος μόνο μερικούς μήνες αργότερα», επισημαίνει.

«Όμως η προστασία εμβολιασμού είναι μικρότερη, όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία και όσο χειρότερα λειτουργεί το ανοσοποιητικό σύστημα και συνεπώς ο ίδιος θα διατηρούσε τη δυνατότητα πρόσβασης σε κέντρα εμβολιασμού τον ερχόμενο χειμώνα, ενώ οι άλλες ομάδες ανθρώπων θα περνούσαν πιθανόν τον χειμώνα καλά και με προστασία», αναφέρει ο διάσημος λοιμωξιολόγος, ο οποίος είναι επίσης μέλος της συμβουλευτικής ομάδας στο αυστριακό υπουργείο Υγείας.

Μέχρι σήμερα ο αριθμός των θανάτων στη χώρα από επιπλοκές κορονοϊού έχει φτάσει τις 10.719. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 119 άνθρωποι που νοσηλεύονται και από αυτούς οι 47 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, η «επίπτωση επτά ημερών», δηλαδή ο αριθμός των νέων λοιμώξεων με τον κορονοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους, είναι 7,4.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

austria-corona
ΔΙΕΘΝΗ

Καμπανάκι στην Αυστρία για ένταση των εμβολιασμών ενόψει φθινοπώρου

το ποσοστό των πλήρως ανοσοποιημένων στην Αυστρία, που βρίσκεται στο 43,4%, αλλά οι αρχικοί εμβολιασμοί έχουν πλέον σχεδόν σταματήσει, με τους ερευνητές να προειδοποιούν για ημέρες που θα θυμίζουν την περυσινή χρονιά.
ΔΙΕΘΝΗ

Παραγωγή στην Αυστρία του ρωσικού και κινεζικού εμβολίου αν εγκριθούν

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς υπεραμύνεται των βημάτων ανοίγματος του τρίτου lockdown στην Αυστρία από αύριο, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, δηλώνοντας, ωστόσο, ταυτόχρονα «σίγουρος ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά σκληροί».