ΓΔ: 905.53 -0.29% Τζίρος: 69.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ποια βασικά θέματα θα συζητηθούν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

«Θα συζητήσουμε τον αντίκτυπο των νέων τεχνολογιών. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, στο οποίο πρέπει να δεσμευτούμε περισσότερο», σημείωσε ο Μπορέλ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Οι ψηφιακές τεχνολογίες και η στρατηγική πυξίδα είναι μεταξύ των θεμάτων, στα οποία θα εστιάσουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ κατά την διάρκεια του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, όπως ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στη συνάντηση.

«Θα συζητήσουμε τον αντίκτυπο των νέων τεχνολογιών. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, στο οποίο πρέπει να δεσμευτούμε περισσότερο», σημείωσε ο Μπορέλ και προσέθεσε ότι «η στρατηγική πυξίδα είναι θέμα το οποίο συνδέεται με την ευρωπαϊκή άμυνα».

Επιπροσθέτως, επισήμανε ότι θα υπάρξει συζήτηση με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ. «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ έρχεται εδώ», υπογράμμισε ο Μπορέλ σημειώνοντας ότι «είναι μια ευκαιρία για μια φρέσκια αρχή».

Παράλληλα, θα συζητηθούν τα ζητήματα του Αφγανιστάν, της Αιθιοπίας και του Λιβάνου. «Σχετικά με τον Λίβανο, όλα τα ζητήματα είναι στο τραπέζι» ανέφερε ο κ. Μπορέλ. Επίσης σημείωσε ότι «η κρίση στον Λίβανο συνεχίζεται χωρίς καμία βελτίωση» επισημαίνοντας ότι «οι κυρώσεις είναι στο τραπέζι».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

covid-19-metallaxi-koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Ζητά τη βοήθεια της ΕΕ λόγω έξαρσης των κρουσμάτων COVID-19

Μέχρι στιγμής, έχουν παραδοθεί στη χώρα 200 συμπυκνωτές οξυγόνου από την Ολλανδία, 50 συμπυκνωτές οξυγόνου από την Πολωνία, 5.200 φιαλίδια μονοκλωνικών αντισωμάτων από την Ιταλία, 15 αναπνευστήρες και 8 συμπυκνωτές οξυγόνου από τη Δανία.
ΔΙΕΘΝΗ

EMA: Aρχίζει την αξιολόγηση του κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca

Το φάρμακο έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί σε ανθρώπους που δεν έχουν μολυνθεί και έχει δείξει ότι σώζει ζωές και εμποδίζει τη σοβαρή νόσηση όταν χορηγείται ως θεραπεία μέσα σε μία εβδομάδα από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.