ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shuttrerstock

Παραμένει μεγάλο το χάσμα μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ

Παραμένει μεγάλη η διαφορά μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ, με τον κλοιό να σφίγγει για τον Μπόρις Τζόνσον.

Η διαφορά μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις συνομιλίες για το Brexit είναι «πολύ μεγάλη» και οι βρετανικές προτάσεις για τα ιρλανδικά σύνορα υπολείπονται κατά πολύ αυτού που χρειάζεται, δήλωσε σήμερα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ.

«Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη, αλλά θα παλέψουμε (ενάντια σε)…μια μη συμφωνία έως το τελευταίο λεπτό, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα», δήλωσε ο Βαράντκαρ στον ιρλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό RTE.

«Ανέκαθεν λέγαμε ότι είμαστε πρόθυμοι να διερευνήσουμε εναλλακτικές λύσεις…Αλλά μέχρι στιγμής νομίζω ότι εύλογα μπορεί να πει κανείς πως αυτό που βλέπουμε υπολείπεται κατά πολύ αυτού που χρειαζόμαστε», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζουμε πως και ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας την περασμένη εβδομάδα είχε σημειώσει πως η ΕΕ δεν θα δώσει στο Λονδίνο παράταση του Brexit, όπως έχουν τα πράγματα έως τώρα. Χαρακτηριστικά ο κ. Λεντριάν όταν είχε ερωτηθεί για μια πιθανή παράταση του Brexit είχε δηλώσει: «Είναι πολύ ανησυχητικό. Η Βρετανία πρέπει να μας πει τι θέλει»,προσθέτοντας πως «Δεν πρόκειται να δίνουμε παράταση κάθε τρεις μήνες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Προετοιμασμένες οι βρετανικές τράπεζες για το Brexit

Η Τράπεζα της Αγγλίας, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει ήδη προετοιμάσει τις ιδιωτικές τράπεζες ώστε να αντεπεξέλθουν σε οποιοδήποτε σοκ προκαλέσει η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΔΙΕΘΝΗ

Λιγότερο σοβαρές οι επιπτώσεις ενός σκληρού Brexit απ' ότι υπολόγιζαν

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) Μαρκ Κάρνεϊ εκτιμά, σε επιστολή του που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο της Βουλής των Κοινοτήτων, ότι οι επιπτώσεις από ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα είναι "λιγότερο σοβαρές" απ' όσο είχε προβλέψει πέρσι.