ΓΔ: 2594.52 1.38% Τζίρος: 366.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:37
Φώτο: Shutterstock

Η Γερμανία έβαλε ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ στις χώρες υψηλού κινδύνου

Σε καραντίνα τουλάχιστον 5 ημέρων θα πρέπει να υποβάλλονται οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες που έρχονται από αυτούς τους προορισμούς. Μικρή παράταση για την εφαρμογή τους παίρνουν οι περιορισμοί από και προς Τουρκία.

Η γερμανική κυβέρνηση χαρακτήρισε τις ΗΠΑ, την Τουρκία και το Ισραήλ χώρες υψηλού κινδύνου, με αποτέλεσμα οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες που φθάνουν από αυτές να πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα τουλάχιστον πέντε ημερών, έγινε σήμερα γνωστό από τον όμιλο μέσων ενημέρωσης FUNKE, ο οποίος επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Η αναβάθμιση αυτή αφορά επίσης το Μαυροβούνιο και το Βιετνάμ, ενώ η Πορτογαλία υποβαθμίστηκε και δεν αποτελεί πλέον περιοχή υψηλού κινδύνου, με εξαίρεση τη Λισαβόνα και το Αλγκάρβε, σύμφωνα με τον Funke.

Η αναβάθμιση θα ισχύσει από την Κυριακή, εκτός από την περίπτωση της Τουρκίας, που θα τεθεί σε ισχύ από το βράδυ της Τρίτης, δεδομένου του μεγάλου αριθμού ανθρώπων με τουρκική καταγωγή που ζουν στη Γερμανία, ανέφερε ο Funke επικαλούμενος κυβερνητικές πηγές.

Οι ταξιδιώτες από χώρες υψηλού κινδύνου πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες, εκτός αν μπορούν να αποδείξουν ότι είναι εμβολιασμένοι ή ότι έχουν αναρρώσει από την Covid-19. Η αυτοαπομόνωσή τους μπορεί να τελειώσει το νωρίτερο έπειτα από πέντε ημέρες με αρνητικό τεστ.

Υπενθυμίζουμε πως από την 1η Αυγούστου όλοι όσοι φθάνουν στην Γερμανία από το εξωτερικό θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αρνητικό τεστ για τον νέο κορονοϊό, ανεξαρτήτως μεταφορικού μέσου ή χώρας προέλευσης. Εξαιρούνται τα άτομα που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή ανάρρωσης από τη νόσο καθώς και τα παιδιά κάτω των έξι ετών.

Αν κάποιος φθάνει στη Γερμανία από χώρα η οποία ανήκει στην κατηγορία των «περιοχών παραλλαγής» του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού, θα πρέπει να προσκομίζει αρνητικό τεστ ακόμη και αν έχει εμβολιαστεί ή αναρρώσει από την Covid-19, κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Δεν υπήρξαν αντιρρήσεις από τον Σόλτς για τα Eurofighter

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως υπάρχουν θετικές εξελίξεις τόσο από τη γερμανική όσο και από τη βρετανική πλευρά για τα ευρωπαϊκά μαχητικά αεροσκάφη. Θα λυθεί το ζήτημα με τα F-16 διαβεβαιώνει ο Τούρκος πρόεδρος.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ρωσία συζητούν για πωλήσεις αερίου στην Ευρώπη εν μέσω πολέμου

Υψηλόβαθμοι Ρώσοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι, μεταξύ τους ο Κούσνερ και ο Ντμίτριεφ, είχαν συνομιλίες για συμμετοχή Αμερικανού επενδυτή στους αγωγούς Nord Stream πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με πηγές.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ προς Γαλλία-Γερμανία: Απελευθερώστε ντίζελ ή διακινδυνεύετε απαγόρευση εξαγωγών

Η κυβέρνηση Τραμπ κάλεσε Γερμανία και Γαλλία να μειώσουν τα αποθέματα ντίζελ έκτακτης ανάγκης για να πέσουν οι διεθνείς τιμές, διαφορετικά απειλεί με απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ από τις ΗΠΑ, κυρίως ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ: Διαφορετική αντιμετώπιση Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά λέει αξιωματούχος

Ανώτατη κυβερνητική πηγή στη Νέα Υόρκη επισήμανε πως οι δηλώσεις του Ερντογάν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις διαφέρουν από το πρόσφατο παρελθόν και τόνισε την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Τομ Μπάρακ: Τραμπ και Ερντογάν διατηρούν άριστη επικοινωνία και αρμονία

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τομ Μπάρακ, δήλωσε ότι Ερντογάν και Τραμπ έχουν άριστη επικοινωνία και αμοιβαίο σεβασμό, ενώ χαρακτήρισε την Τουρκία σημαντικό φίλο της Αμερικής, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.