Φώτο: Shutterstock

Αύξηση 20% στις εξαγωγές περιμένει η Αίγυπτος εντός του 2019

Κατά 20% αναμένεται να αυξηθούν οι εξαγωγές μέχρι το τέλος του 2019, σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου, Αμρ Νάσερ.

Οι εξαγωγές της Αιγύπτου αναμένεται να αυξηθούν μέχρι και 20% στα τέλη του 2019, όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας, Αμρ Νάσερ.

Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια των εργασιών του Οικονομικού Συνεδρίου της Αιγύπτου, όπου εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό, Μουστάφα Μαντμπούλι.

Ο υπουργός Εμπορίου πρόσθεσε ότι το όραμα της Αιγύπτου για την Αειφόρο Ανάπτυξη 2030 στοχεύει στη βελτίωση των μακροοικονομικών δεικτών, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των εξαγωγών ως βασικής πηγής συγκέντρωσης συναλλάγματος.

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος τόνισε ότι η κυβέρνηση της Χώρας του Νείλου έχει αναλάβει νομοθετικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που περιλαμβάνουν νέους νόμους και τροποποιήσεις, συμπεριλαμβανομένης της τροποποίησης του επενδυτικού νόμου, ενός νέου νόμου περί βιομηχανικών αδειών, ενός νόμου για την προστασία της ανταγωνιστικότητας, καθώς και νόμων για το τελωνειακό σύστημα και την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκαν εντατικές επενδύσεις σε έργα υποδομής στην Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων οδικών έργων που ώθησαν την Αίγυπτο να "σκαρφαλώσει" 90 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ποιότητας των οδών, καθώς επίσης υπήρξαν έργα ηλεκτρικής ενέργειας», ανέφερε ο Αιγύπτιος υπουργός.

«Η Αίγυπτος στοχεύει στην αύξηση της εγχώριας παραγωγής μεταξύ 2019 και 2024 για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των εγχώριων προϊόντων και να τονώσει τις επενδύσεις», κατέληξε ο Αιγύπτιος υπουργός, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της «Αλ Αχράμ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κλείνει τα αεροδρόμια της η Αίγυπτος έως τα τέλη Μαρτίου

Οι τουρίστες θα μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους μέχρι την Πέμπτη 19 Μαρτίου. Το μέτρο αυτό πρόκειται να στοιχίσει στον αιγυπτιακό τουρισμό αλλά και τον τομέα των αεροπορικών μεταφορών πάνω 125 εκατ. ευρώ.
ΔΙΕΘΝΗ

«Κινητά βενζινάδικα» δημιουργεί εταιρεία στην Αίγυπτο

Η παραγγελία θα γίνεται μέσω εφαρμογής στο τηλέφωνο και θα έρχεται επί τόπου ένα «κινητό πρατήριο βενζίνης» που θα ανεφοδιάζει με καύσιμα το αυτοκίνητό. Ιδιο πρόγραμμα έχει ξεκινήσει και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.