ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κίνα: Αύξηση 80,2% των εμπορικών αμαξοστοιχιών από και προς Ευρώπη

Συνολικά 12.286 εμπορευματοκιβώτια μήκους 20 ποδών με διάφορα προϊόντα μεταφέρθηκαν μέσω της σιδηροδρομικής εμπορικής σύνδεσης μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης, με ποσότητα εμπορευμάτων τριπλάσια από την περσινή.

Η Αυτόνομη Περιφέρεια Κουανγκσί Τσουάνγκ που βρίσκεται νοτίως της Κίνας, κατέγραψε ετήσια αύξηση 80,2% στον αριθμό των εμπορικών αμαξοστοιχιών από και προς την Ευρώπη, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων στην πρωτεύουσα της αναφερόμενης περιφέρειας, Νανίνγκ.

Κατά την ίδια περίοδο, καταγράφηκαν 400 εμπορικές αμαξοστοιχίες από και προς την Ευρώπη, μέσω του λιμανιού Πινγκσιάνγκ που συνορεύει με το Βιετνάμ, με ετήσια αύξηση 80,2%. Συνολικά 12.286 εμπορευματοκιβώτια μήκους 20 ποδών (TEU) με διάφορα προϊόντα μεταφέρθηκαν μέσω της σιδηροδρομικής εμπορικής σύνδεσης μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης, με την ποσότητα των εμπορευμάτων να είναι τριπλάσια από αυτή, που είχε μεταφερθεί την αντίστοιχη περίοδο της περσινής χρονιάς.

Από την ίδια αυτόνομη κινεζική περιφέρεια πραγματοποιούνται δρομολόγια εμπορικών αμαξοστοιχιών από και προς δέκα ευρωπαϊκούς προορισμούς, μεταφέροντας προϊόντα που είτε εισάγονται, είτε εξάγονται από την Κίνα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία στη Νανίνγκ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xi jinping-china-kina
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κινέζος Πρόεδρος δεσμεύεται για μια ειρηνική «επανένωση» με την Ταϊβάν

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν, όπου κυβερνά σήμερα δημοκρατικό καθεστώς, ως μια από τις επαρχίες της και απειλεί με προσφυγή στη βία στην περίπτωση επίσημης ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της νήσου.