ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Κατώτερη των προσδοκιών η αγορά εργασίας, πιέσεις στη Wall Street

Τρεις φορές λιγότερες σε σχέση με τις αναμενόμενες από τους αναλυτές ήταν η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τον Αύγουστο. Απογοήτευση στη Wall Street πτώση -0,40% για τον Dow Jones.

Ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε σημαντικά τον Αύγουστο, εξαιτίας του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα που επιβαρύνει την οικονομική ανάκαμψη, όταν το ποσοστό ανεργίας συνέχισε και αυτό να υποχωρεί, ανακοίνωσε σήμερα του αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Δημιουργήθηκαν συνεπώς μόνο 235.000 θέσεις εργασίας, τρεις φορές λιγότερες σε σχέση με τις αναμενόμενες 750.000 και έπειτα από ένα και πλέον εκατομμύριο θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο (αναθεωρημένος αριθμός προς τα πάνω).

Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώνεται στο 5,2%, υποχωρώντας κατά 0,2 της μονάδας σε σχέση με τον Ιούλιο, με πολλούς ανθρώπους να φαίνεται ότι εγκατέλειψαν την αγορά εργασίας.

Οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας απογοήτευσαν τη Wall Street με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να ξεκινούν τη συνεδρίαση με απώλειες. στις 16.55 ώρα Ελλάδας, ο Dow Jones υποχωρεί σε ποσοστό -040% ενώ απώλειες -0,26% σημειώνει ο δείκτης S&P 500. Η πτώση στην αγορά της Νέας Υόρκης συμπαρασύρουν σε χαμηλότερα επίπεδα και την Ευρώπη με τον δείκτη DAX στη Γερμανία να σημειώνει απώλειες -0,83% ενώ πτώση -1,3% σημειώνει ο CAC στο Παρίσι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ψυχρολουσία από την ανεργία στις ΗΠΑ, έφτασε το 6,1% τον Απρίλιο

Έπεσαν έξω οι προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 1 εκατ. νέες θέσεις εργασίας και ποσοστό ανεργίας 5,8%. Οι περισσότερες προσλήψεις έγιναν στον κλάδο των υπηρεσιών που αριθμεί ωστόσο 2,9 εκατ. λιγότερους εργαζομένους.
New York Times, Media
ΔΙΕΘΝΗ

Για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια απεργούν οι εργαζόμενοι των New York Times

Εργαζόμενοι και διοίκηση της ιστορικής εφημερίδας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση, ωστόσο παραμένει το χάσμα απόψεων για τις αυξήσεις μισθών και την πολιτική για την τηλεργασία.
Ergasia, Tilergasia, Telergasia
ΔΙΕΘΝΗ

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας προειδοποιεί για «βίαιη» επιβράδυνση

Σε μια νέα έκθεση, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) προειδοποιεί ότι «σύμφωνα με τις σημερινές τάσεις, η παγκόσμια αύξηση της απασχόλησης θα επιδεινωθεί σημαντικά στο τέταρτο τρίμηνο του 2022».