ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Equinor, Norway, Novrigia, Fysiko Aerio, Natural gas
Φωτο: Shutterstock

Equinor: Αυξάνει την παραγωγή φυσικού αερίου για να στηρίξει την Ευρώπη

Στόχος της νορβηγικής κρατικής εταιρείας είναι να αυξήσει τις αποστολές προς τα κράτη της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς για το επόμενο 12μηνο θα παράγει επιπλέον δύο δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Το πράσινο φως προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή φυσικού αερίου και ακολούθως τις αποστολές προς την Ευρώπη, έλαβε η κρατική νορβηγική εταιρεία Equinor, με την παραγωγή να ενισχύεται στα δύο υπεράκτια κοιτάσματα που διαθέτει και μάλιστα για διάστημα 12 μηνών. 

Η εταιρεία Equinor, η δεύτερη στην τροφοδοσία της Ευρώπης μετά την ρωσική Gazprom, ανακοίνωσε σήμερα ότι η νορβηγική κυβέρνηση επιτρέπει την αύξηση κατά 2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τις εξαγωγές φυσικού αερίου από την 1η Οκτωβρίου από τα κοιτάσματα Troll και Oseberg.

Η Equinor και οι εταίροι της έλαβαν άδεια παραγωγής για το έτος που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου επιπλέον 1 δισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων από κάθε ένα από τα δύο αυτά κοιτάσματα της νορβηγικής υφαλοκρηπίδας, που αυξάνει τον όγκο του φυσικού αερίου από 36 δκμ σε 37 δκμ για το Oseberg και από 5 δισ. κυβικά μέτρα σε 6 δισ. κυβικά μέτρα από το Troll.

Η αύξηση αντιστοιχεί σχεδόν στο 2% των ετήσιων εξαγωγών φυσικού αερίου της Νορβηγίας, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters. Η τιμή του φυσικού αερίου TTF στο ολλανδικό hub έχει υπερτριπλασιασθεί φέτος και βρίσκεται σε ύψη ρεκόρ καθώς πλησιάζει η χειμερινή περίοδος, ενώ το επίπεδο των αποθεμάτων είναι χαμηλά.

Η Νορβηγία εξήγαγε περί τα 106 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω αγωγών από την 1η Οκτωβρίου του περασμένου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Θα βλάψει σοβαρά το περιβάλλον το αέριο της Αν. Μεσογείου

Αντίθετη με την πολιτική της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής η αξιοποίηση κοιτασμάτων αερίου στην Αν. Μεσόγειο που έχει προκαλέσει μεγάλες πολιτικές εντάσεις, σύμφωνα με την Global Witness.
ΔΙΕΘΝΗ

EMA: Aρχίζει την αξιολόγηση του κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca

Το φάρμακο έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί σε ανθρώπους που δεν έχουν μολυνθεί και έχει δείξει ότι σώζει ζωές και εμποδίζει τη σοβαρή νόσηση όταν χορηγείται ως θεραπεία μέσα σε μία εβδομάδα από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.