ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Huawei-Kina
Shutterstock

Νέα παράταση μελετούν οι ΗΠΑ για τη συνεργασία με τη Huawei

Από παράταση σε παράταση η άδεια στις αμερικανικές εταιρείες να συνεργάζονται με την κινεζική Huawei, μετά την ένταξη της κινεζικής εταιρείας στη black list των ΗΠΑ.

Προς παράταση δυο εβδομάδων προσανατολίζεται η διοίκηση Τραμπ για την άδεια στις αμερικανικές εταιρείες που τους επιτρέπει να συνεργάζονται με την κινεζική Huawei Technologies Co Ltd της Κίνας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Την παράταση των δύο εβδομάδων, μικρότερη από την προηγούμενη των 90 ημερών, αναμένεται να ακολουθήσει  νέα μεγαλύτερης διάρκειας εφόσον ξεπεραστούν κανονιστικά εμπόδια, ανέφερε μία πηγή στο πρακτορείο.

Η παράταση αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα, οπότε λήγει η προηγούμενη.

Εκπρόσωπος της κινεζικής Huawei, του μεγαλύτερου κατασκευαστή εξοπλισμού τηλεπικοινωνιακού δικτύου, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει τις φήμες και εικασίες, ενώ το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι παρατάσεις δίνονται ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας με στόχο την επίτευξη αρχικής συμφωνίας για την επίλυση εμπορικού πολέμου.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέταξε την Huawei στην «μαύρη λίστα» υποστηρίζοντας ότι οι δραστηριότητες της εταιρείας «έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των ΗΠΑ σε θέματα εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής», με την εταιρεία να αρνείται τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Huawei: Δυναμική παρουσία στο παγκόσμιο δίκτυο 5G με συνεχή ανάπτυξη

Η Huawei έχει εξασφαλίσει πάνω από πενήντα εμπορικές συμβάσεις 5G παγκοσμίως και έχει παραδώσει πάνω από 200.000 μονάδες με το 5G να γίνεται πλέον πραγματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς αναπτύσσεται ταχύτατα.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να σφίξουν περισσότερο τον κλοιό γύρω από την Huawei

Η κινεζική Huawei βρίσκεται στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ από τον Μάιο του 2019 με την Αμερικανίδα υπουργό Εμπορίου Τζ. Ραϊμόντο να σημειώνει αν χρειαστεί θα γίνουν περισσότερα από την κυβέρνηση για την προστασία της εθνικής ασφάλειας της χώρας.