ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πλήθος στη Λετνά
Χιλιάδες πολίτες στη Λετνά Πράγας διαδηλώνουν με σημαίες και πανό.

Στους δρόμους οι Τσέχοι κατά του πρωθυπουργού και του προέδρου

2.500 διαδηλωτές πλημμύρισαν το πάρκο Λέτνα της Πράγας κρατώντας σημαίες της Τσεχίας και της ΕΕ, διαδηλώνοντας κατά του πρωθυπουργού και του προέδρου της χώρας.

Λαοθάλασσα στην πορεία κατά του πρωθυπουργού και του προέδρου της Τσεχίας μετά από ανησυχίες ότι οι δύο αξιωματούχοι υποσκάπτουν την δημοκρατία, σε μία χώρα που είναι βαθιά διαιρεμένη, καθώς γιορτάζει την 30η επέτειο της Βελούδινης Επανάστασης.


Οι διαδηλωτές από ολόκληρη την Τσεχία των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Λέτνα της Πράγας κρατώντας σημαίες της Τσεχίας και της ΕΕ, στο σημείο που έγιναν οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις το Νοέμβριο του 1989, όταν το κομμουνιστικό καθεστώς στην (τότε) Τσεχοσλοβακία κατέρρευσε ειρηνικά, εβδομάδες μετά την πτώση του Τείχους στο Βερολίνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tourkia-Akar
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες απειλές κατά της Κύπρου εξαπολύει ο Χουλουσί Ακάρ

Νέο προκλητικό κρεσέντο από την τουρκική πλευρά με απειλές προς την Κύπρο για τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων. Επίσης εμφανίζεται ανυποχώρητη σχετικά με τις γεωτρήσεις εμμένοντας πως θα συνεχίσουν το ερευνητικό τους έργο.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Πάνω από 191 εκατ. άτομα εκτεθειμένα σε θερμοκρασίες άνω των 35°C

Περισσότεροι από 191 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, κυρίως σε Γερμανία, Πολωνία, Ουγγαρία και Τσεχία, θα αντιμετωπίσουν σήμερα άνω των 35°C, αριθμός ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με χθες, σύμφωνα με στοιχεία καιρού και πληθυσμού για το 2025.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Τσεχία: Δικαστική εντολή στην κυβέρνηση να επιτρέψει στον πρόεδρο να πάει στη σύνοδο ΝΑΤΟ

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τσεχίας διέταξε την κυβέρνηση να επιτρέψει στον πρόεδρο Πέτρ Πάβελ να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στην Άγκυρα, αποκαθιστώντας τις εξουσίες του μετά από διαφωνία με την κυβέρνηση.