ΓΔ: 1012.99 0.90% Τζίρος: 34.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:11:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κινεζική επένδυση 2 δισ. στην Τουρκία για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων

Η Κίνα αυξάνει τους δεσμούς της με την Τουρκία, καθώς η Farasis Energy προχώρησε σε συνεργασία με την τουρκική εταιρική κοινοπραξία παραγωγής οχημάτων TOGG για την παραγωγή λύσεων αποθήκευσης ενέργειας μέσω μπαταριών.

Διευρύνει την παρουσία της στην Τουρκία η Κίνα, καθώς ο Ερντογάν στρέφεται όλο και περισσότερο προς την Ανατολή αναζητώντας συμμάχους που θα βοηθήσουν την χώρα να ξεφύγει από το οικονομικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Στην Τουρκία θα πατήσει πόδι μια ακόμη κινεζική εταιρεία με στόχο την παρασκευή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς θα συνεργαστεί με τουρκική κοινοπραξία παραγωγής οχημάτων.

Η τουρκική εταιρική κοινοπραξία παραγωγής οχημάτων TOGG και η κινεζική Farasis Energy, παραγωγός μπαταριών ιόντων λιθίου, συγκρότησαν την εταιρία Silk Road Clean Energy Storage Technologies «για να φέρουν λύσεις ηλεκτροκίνησης σε νέες αγορές» μέσω της στρατηγικής κοινοπραξίας τους, όπως ανέφερε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε χθες. Οι δύο πλευρές έχουν ως στόχο την ετήσια παραγωγική ικανότητα περισσότερων από 20 gigawatt ωρών σε μία επένδυση, μεγαλύτερη των 2 δισ. ευρώ (2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων) μέχρι το 2035.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου τα κελιά των μπαταριών θα παράγονται από την Farasis Energy, ενώ τα πλαίσια των μπαταριών θα αναπτυχθούν από κοινού και θα παράγονται στην Τουρκία. Οι δύο εταιρίες θα επεκτείνουν επίσης, τη συνεργασία τους για την παραγωγή λύσεων αποθήκευσης ενέργειας μέσω μπαταριών για την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή.

Η TOGG και η Farasis Energy συγκρότησαν ένα πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας την προηγούμενη χρονιά, για την ανάπτυξη, την παραγωγή, αλλά και το εμπόριο μπαταριών ιόντων λιθίου, που αποτελούν ένα τα βασικά εξαρτήματα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ