ΓΔ: 956.28 0.73% Τζίρος: 50.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ursula

Φον ντερ Λάιεν: Να επενδύσουμε στις ΑΠΕ για πιο σταθερές τιμές

Η πρόεδρος της Κομισιόν, εν μέσω έκρηξης των τιμών ενέργειας σε όλη την Ευρώπη, επιμένει στην ανάγκη να αυξηθούν οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα ότι το ζήτημα των υψηλών τιμών στην ενέργεια είναι σοβαρό και πρόσθεσε ότι είναι υψίστης σημασίας για την ΕΕ να επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειες μακροπρόθεσμα προκειμένου να αποφύγει μελλοντικές αυξήσεις.

«Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι οι τιμές του φυσικού αερίου εκτοξεύονται. Όμως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες οι τιμές έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια και παραμένουν σταθερές», εξήγησε η φον ντερ Λάιεν μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν την έναρξη της συνόδου ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία.

«Οπότε για εμάς είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι μακροπρόθεσμα με την ενέργεια είναι σημαντικό να επενδύσουμε σε ανανεώσιμες πηγές που μας προσφέρουν σταθερές τιμές και περισσότερη ανεξαρτησία, διότι το 90% του φυσικού αερίου εισάγεται στην ΕΕ», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Δύο χρόνια στην «κορυφή» της Κομισιόν, τα επόμενα βήματα

Σύμφωνα με τον απολογισμό της Κομισιόν την τελευταία 2ετία φρόντισε να στηρίξει πλήρως την ευρωπαϊκή οικονομία από το πλήγμα της πανδημίας αλλά και να θέσει τις βάσεις για την ανάκαμψη.
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόσκληση για καινοτόμα έργα καθαρής τεχνολογίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν με το ποσό των 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Καινοτομίας της ΕΕ και θα αφορούν ΑΠΕ, αποθήκευση ενέργειας, αποθήκευση διοξειδίου άνθρακα αλλά και ενεργοβόρες βιομηχανίες.