ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Βρετανία: Ο ανεφοδιασμός των βενζινάδικων με καύσιμα καθυστερεί

Σύμφωνα με έρευνα του συνδικάτου των βενζινοπωλών , το 12% των βενζινάδικων του Λονδίνου και της νοτιοανατολικής Αγγλίας εξακολουθούν να μην διαθέτουν καύσιμα, ενώ το 17% έχει μόνο ένα είδος καυσίμου.

Η επιστροφή στην ομαλότητα δεν συμβαίνει με επαρκώς ταχύ ρυθμό στα βρετανικά βενζινάδικα, υποστηρίζει το συνδικάτο των βενζινοπωλών (PRA), αφού η έλλειψη οδηγών για τα βυτιοφόρα και οι «αγορές πανικού» στέγνωσαν πολλές αντλίες στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία.

Σύμφωνα με την έρευνα του συνδικάτου, το 12% των βενζινάδικων της περιοχής αυτής εξακολουθούν να μην διαθέτουν καύσιμα, ενώ το 17% έχει μόνο ένα είδος καυσίμου. «Βρισκόμαστε στη 15η ημέρα της κρίσης. Χρειαζόμαστε μια ανεξάρτητη έρευνα ώστε οι αυτοκινητιστές να προστατευθούν από μια τέτοια έλλειψη καυσίμων στο μέλλον» επιμένει το PRA, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις «παράλογες προτεραιότητες» της κυβερνητικής πολιτικής.

Το PRA εκφράζει τη λύπη του επειδή μετά τις συναντήσεις των κυβερνητικών παραγόντων με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υπάρχει έλλειψη 100.000 οδηγών στη Βρετανία), δεν δόθηκαν στα βενζινάδικα οι πληροφορίες για το πώς και πότε θα ξαναρχίσουν οι παραδόσεις καυσίμων. Αν και χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης να διαθέσει στρατιώτες για να συμμετάσχουν στις παραδόσεις, σημείωσε ότι κάποιες φορές ανεφοδιάζονταν βενζινάδικα που είχαν ήδη παραλάβει καύσιμα.

«Το μάθημα από όλα αυτά είναι ότι, παρά τις καλές προθέσεις, οι δημόσιες αρχές δεν έχουν την ικανότητα ή τα προσόντα για να θέσουν υπό έλεγχο μια τέτοια κρίση», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία - προμηθευτές: Oι ελλείψεις στα πρατήρια καυσίμων μετριάζονται

«Ενώ υπήρχε πάντα αφθονία καυσίμων στα διυλιστήριά μας και τους τερματικούς σταθμούς, τώρα βλέπουμε, επίσης, ενδείξεις ότι η κατάσταση στα πρατήρια άρχισε να βελτιώνεται», είπαν οι πετρελαϊκές βιομηχανίες.
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Κλείσιμο πρατηρίων καυσίμων λόγω προβλημάτων παράδοσης

«Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο τομέας (εφοδιασμού) και λάβαμε μέτρα για την αύξηση της διαθεσιμότητας των οδηγών βαρέων οχημάτων», επεσήμανε μια κυβερνητική εκπρόσωπος.
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Παγώνει η χρηματοδότηση του BBC για τα επόμενα δύο χρόνια

Το τέλος χρήσης, ένας μικρός φόρος που πληρώνουν όλα τα νοικοκυριά που διαθέτουν τηλεόραση, θα παγώσει για δύο χρόνια. Στη συνέχεια, για τα επόμενα τέσσερα, θα προσαρμόζεται ακολουθώντας την πορεία του πληθωρισμού.
Bretania-Johnson
ΔΙΕΘΝΗ

Στηρίζουν τον Τζόνσον παρά το σκάνδαλο με τα πάρτι οι Συντηρητικοί

Το σκάνδαλο με τα πάρτι έχει προκαλέσει εκκλήσεις για παραίτηση του Τζόνσον, ακόμα και από το ίδιο του το κόμμα, και έχει δώσει προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις στους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς.
Bretania-Johnson
ΔΙΕΘΝΗ

Σε δεινή θέση ο Μπόρις Τζόνσον για τα πάρτι εν μέσω πανδημίας

Παρά το γεγονός ότι είχαν επιβληθεί σκληροί περιορισμοί στους βρετανούς πολίτες και απαγορεύονταν οι συναθροίσεις, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας προέτρεπε τους εργαζομένους στη Ντάουνινγκ Στριτ να κάνουν καθημερινά πάρτι.