ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Συνεργασία βρετανικής κυβέρνησης και Μπιλ Γκέιτς για πράσινες επενδύσεις

Ο Γκέιτς είπε πως θα εργαστεί από κοινού με το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα σχέδια που θα πρέπει να υποστηριχθούν και πως αναμένει ότι τουλάχιστον ένα από τα σχέδια θα είναι έτοιμο να αναπτυχθεί τα επόμενα 5 χρόνια.

Ο Μπιλ Γκέιτς εργάζεται από κοινού με τη βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να επενδύσουν και να μειώσουν το κόστος νέων πιο πράσινων τεχνολογιών ώστε να βοηθήσουν χώρες να επιτύχουν τους στόχους για μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Μιλώντας στο Global Investment Summit πλάι στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο Γκέιτς είπε πως χρειάζονται επενδύσεις προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω νέες τεχνολογίες που είναι τώρα πολύ ακριβές για την καταναλωτική αγορά.

Ο Γκέιτς είπε πως θα εργαστεί από κοινού με το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα σχέδια που θα πρέπει να υποστηριχθούν και πως αναμένει πως τουλάχιστον ένα από τα σχέδια θα είναι έτοιμο να αναπτυχθεί τα επόμενα πέντε χρόνια. "Θα αυξήσουμε την κλίμακά τους ώστε να μειωθεί το κόστος, άρα θα τα φέρουμε στο ίδιο σημείο που είμαστε σήμερα με την ηλιακή ενέργεια και τη χερσαία αιολική ενέργεια, και άρα μπορούν να αναπτυχθούν προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές", είπε.

Η κυβέρνηση του Τζόνσον ανέφερε πως μια σύμπραξη 400 εκατ. στερλινών θα υπερτροφοδοτήσει την επένδυση στην πράσινη τεχνολογία σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένων τομέων όπως το πράσινο υδρογόνο, η μακροπρόθεσμη αποθήκευση ενέργειας, βιώσιμα καύσιμα για την αεροπορία και η απευθείας δέσμευση στον αέρα του διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft, ανέλαβε τη δέσμευση μέσω του προγράμματος Breakthrough Energy Catalyst στο οποίο συμμετέχει ένας συνασπισμός ιδιωτών επενδυτών που θέλουν να υποστηρίξουν την καινοτομία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή. Η Βρετανία έχει ήδη δεσμευθεί ότι θα διαθέσει τουλάχιστον 200 εκατ. στερλίνες για την ανάπτυξη νέων σχεδίων στο Ηνωμένο Βασίλειο και επενδυτές και επιχειρήσεις στο πρόγραμμα του Γκέιτς θα καταβάλουν αντίστοιχο ποσό.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Δύσκολη μια παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα, σε σχέση με το Παρίσι

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να είναι περίπλοκες λόγω της εξέλιξης του γεωπολιτικού πλαισίου, την ώρα που το Λονδίνο και η Ουάσιγκτον έχουν πιο τεταμένες σχέσεις με την Κίνα και τη Ρωσία.
klima
ΔΙΕΘΝΗ

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις επιχειρήσεις είναι η κλιματική αλλαγή

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων το 2019 καθώς οι απαιτήσεις για πιο καθαρές τεχνολογίες προβληματίζουν τα στελέχη της αγοράς.