ΓΔ: 951.65 0.74% Τζίρος: 38.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
plastika-klimatiki allagi
Φώτο: Shutterstock

European Patent Office: Πιο βιώσιμα πλαστικά ζητούν κυβερνήσεις και καταναλωτές

Η μελέτη αποκαλύπτει τον ηγετικό ρόλο των ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιρειών και πανεπιστημίων στην ανάπτυξη νέων πλαστικών που είναι ευκολότερο να ανακυκλωθούν ή να κομποστοποιηθούν ή/και κατασκευάζονται από μη ορυκτές πηγές.

Οι κυβερνήσεις και οι καταναλωτές ζητούν πιο βιώσιμα πλαστικά, όπως υπογραμμίζεται στη μελέτη του European Patent Office με τίτλο «Patents for tomorrow's plastics» σχετικά με τη βιομηχανία των πλαστικών.

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι στην ηλεκτρονική σελίδα του οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν αναλυτικά τη μελέτη «η οποία αποκαλύπτει τον ηγετικό ρόλο των ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιρειών και πανεπιστημίων στην ανάπτυξη νέων πλαστικών που είναι ευκολότερο να ανακυκλωθούν ή να κομποστοποιηθούν ή/και κατασκευάζονται από μη ορυκτές πηγές.

Τα πλαστικά έχουν μεταμορφώσει τη ζωή μας τον τελευταίο αιώνα, παρέχοντας μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων στα οποία βασιζόμαστε καθημερινά. Ωστόσο, η μακροζωία τους ως αποβλήτων προκαλεί αυξανόμενη περιβαλλοντική ανησυχία, με περίπου 50 εκατομμύρια τόνους πλαστικών αποβλήτων να πηγαίνουν σε χώρους υγειονομικής ταφής ή σε ποτάμια, λίμνες και ωκεανούς το προηγούμενο έτος.

Οι κυβερνήσεις και οι καταναλωτές ζητούν πιο βιώσιμα πλαστικά. Οι νέες τεχνολογίες συμβάλλουν στην ανακύκλωση πλαστικών αποβλήτων ή στη δημιουργία βιοπλαστικών που αποσυντίθενται γρήγορα, καθώς και στην παροχή εναλλακτικών λύσεων στις ορυκτές πηγές για την κατασκευή νέων πλαστικών, πχ από φυτά και μύκητες.

Μετρώντας τις σημαντικότερες εφευρέσεις που καλύπτονται από διεθνείς οικογένειες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (IPFs), η μελέτη αποκαλύπτει τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις, τον ηγετικό ρόλο των ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιρειών και το εκπληκτικά υψηλό επίπεδο Ε&Α που πραγματοποιείται στα πανεπιστήμια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Pliromi, Sales, Ekptoseis
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Μειώθηκαν κατά 8% οι καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών το 2020

Η καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών μειώθηκε το 2020 σε σχέση με το 2019 σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, με τη μεγαλύτερη μείωση να καταγράφεται στη Μάλτα (22%), την Κροατία (16,2%), την Ισπανία (15,8%), την Ελλάδα (15,6%) και την Κύπρο (14,1%).
Klima, Kllimatiki Allagi, COP26
ΔΙΕΘΝΗ

Καλή αλλά... λίγη η συμφωνία στη Γλασκώβη για την κλιματική αλλαγή

Ο συμβιβασμός που βρέθηκε δεν διασφαλίζει εξάλλου την τήρηση των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού, τον περιορισμό της υπερθέρμανσης "αρκετά πιο κάτω" από τους 2 βαθμούς Κελσίου, ει δυνατόν στον 1,5 βαθμό Κελσίου.