ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
China, Kina, Real Estate, Evergrande
Φωτο: Shutterstock

Η Evergrande ξεκίνησε τις εργασίες της σε πάνω από 10 κατασκευαστικά έργα

Η Evergrande, με παθητικό περίπου 300 δισεκ. δολαρίων, ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Wechat ότι ορισμένα έργα έχουν μπει στη φάση της εσωτερικής διακόσμησης.

Ο κινεζικός όμιλος Evergrande ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε και πάλι τις εργασίες σε περισσότερα από 10 έργα στη Σεντζέν, την Ντονγκουάν και άλλες πόλεις –μια ανακοίνωση που εκδόθηκε αφού η εταιρία φάνηκε να αποφεύγει τη χρεοκοπία την προηγούμενη εβδομάδα με μια πληρωμή τόκων ομολόγου της τελευταίας στιγμής.

Η Evergrande, με παθητικό περίπου 300 δισεκ. δολαρίων, ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Wechat ότι ορισμένα έργα έχουν μπει στη φάση της εσωτερικής διακόσμησης, ενώ σε άλλα κτίρια προσφάτως ολοκληρώθηκαν οι κατασκευές. Πρόσθεσε ότι η προσπάθειά της να εγγυηθεί την κατασκευή θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη της αγοράς. Η ανακοίνωση περιελάμβανε αρκετές φωτογραφίες με εργάτες σε διαφορετικά έργα στις οποίες αναγράφονταν η ημερομηνία και η ώρα.

Με την κίνησή της την περασμένη εβδομάδα να καταβάλει 83,5 εκατ. δολάρια σε τόκους ομολόγου, η Evergrande εξασφάλισε μία ακόμα εβδομάδα για να αντιμετωπίσει μια κρίση χρέους που ελλοχεύει στη δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομία.

Τα προβλήματα της Evergrande προκάλεσαν κλυδωνισμούς σε όλο τον κινεζικό κλάδο ακινήτων των 5 τρισεκ. δολαρίων, που σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο της οικονομίας, οδηγώντας εταιρίες στη χρεοκοπία καθώς και σε υποβαθμίσεις πιστοληπτικής αξιολόγησης. Η κρίση χρέους της βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών εν μέσω ανησυχιών για εξάπλωση των προβλημάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Seres Group: Καινοτόμα οχήματα νέας ενέργειας με ρομπότ στην Κίνα

Πάνω από 1.600 έξυπνα τερματικά και 3.000 ρομπότ συνεργάζονται στη μονάδα υψηλής τεχνολογίας της Seres Group, παράγοντας οχήματα νέας ενεργειακής τεχνολογίας στην Τσονγκτσίνγκ, με αιχμή την αυτοματοποίηση και την καινοτομία.
Έκθεση αυτοκινήτου Σαγκάη
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ενισχύει το άνοιγμα της οικονομίας στη 8η CIIE

Η 8η CIIE διεξάγεται στη Σανγκάη έως 10 Νοεμβρίου, με 4.108 ξένους εκθέτες από 155 χώρες και νέο ρεκόρ χώρου. Ο πρωθυπουργός Λι Τσιάνγκ επανέλαβε τη δέσμευση της Κίνας στη διεθνή συνεργασία και το άνοιγμα της οικονομίας της.
Δορυφόρος πάνω από Γη
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το δορυφορικό BeiDou αλλάζει την καθημερινότητα στην Κίνα

Το κινεζικό σύστημα BeiDou βελτιώνει την καθημερινή ζωή και εργασία, ενσωματώνοντας προηγμένες τεχνολογίες σε κάθε τομέα, από τις μετακινήσεις ως την αυτόνομη οδήγηση, με κέντρο την πόλη Τζουτζού του Χουνάν.