ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την κυβερνοεπίθεση κατά της Ουκρανίας ο Μπορέλ

«Επαναβεβαιώνουμε την αδιαμφισβήτητη υποστήριξή μας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της» τονίζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ την επίθεση εναντίον ιστοσελίδων της Ουκρανίας στην δήλωση που εξέδωσε εκ μέρους της ΕΕ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει σθεναρά την κυβερνοεπίθεση κατά της Ουκρανίας. H κυβερνοεπίθεση κατά των ιστοσελίδων της ουκρανικής κυβέρνησης είναι απαράδεκτη. Τέτοιες ενέργειες στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας και στη διάδοση παραπληροφόρησης και θα μπορούσαν να συμβάλουν στην περαιτέρω κλιμάκωση της ήδη τεταμένης κατάστασης» αναφέρει.

Ο κ. Μπορέλ προσθέτει ότι «η Ουκρανία αντέδρασε γρήγορα και αποφασιστικά στις επιθέσεις χάρη στην αυξημένη ανθεκτικότητά της στον κυβερνοχώρο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της βρίσκονται σε επαφή με την Ουκρανία και είναι έτοιμα για την παροχή πρόσθετης, άμεσης, τεχνικής βοήθεια στην Ουκρανία για την αποκατάσταση αυτής της επίθεσης και την περαιτέρω υποστήριξή της έναντι οποιωνδήποτε αποσταθεροποιητικών ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω ενίσχυσης της ανθεκτικότητάς της έναντι υβριδικών απειλών και απειλών στον κυβερνοχώρο».

«Επαναβεβαιώνουμε την αδιαμφισβήτητη υποστήριξή μας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της» καταλήγει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Η Ευρώπη δεν μπορεί να μεσολαβήσει ουδέτερα μεταξύ Μόσχας-Κιέβου

Η Κάγια Κάλας τόνισε πως η Ευρώπη δεν θα γίνει ποτέ ουδέτερος μεσολαβητής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, στηρίζοντας την Ουκρανία και υπερασπίζοντας τα θεμελιώδη ευρωπαϊκά συμφέροντα ασφάλειας, μετά τη σύνοδο στη Λεμεσό.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Πίεση για σκληρότερη στάση κατά Ρωσίας και ενίσχυση ευρωπαϊκής ασφάλειας

Στη συνάντηση της ΕΕ στη Λεμεσό, οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ ζήτησαν αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία, συνέχιση στήριξης στην Ουκρανία και ενίσχυση του ρόλου της Ευρώπης στην ασφάλεια, επισημαίνοντας τον κίνδυνο πρόωρων διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Διχασμένη η Ιταλία για τη σύνδεση της Ουκρανίας με την ΕΕ

Διχασμένη παρουσιάζεται η ιταλική κυβέρνηση σχετικά με τη γερμανική πρόταση για «συνδεδεμένη συμμετοχή» της Ουκρανίας στην ΕΕ, με τον ΥΠΕΞ Ταγιάνι να δηλώνει προτεραιότητα στα Βαλκάνια και την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανία.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λεμεσό ο Γ. Γεραπετρίτης για το άτυπο ΥΠΕΞ της ΕΕ με επίκεντρο Μέση Ανατολή και Ουκρανία

Στη Λεμεσό βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης για την 'Άτυπη Συνάντηση ΥΠΕΞ της ΕΕ υπό κυπριακή προεδρία, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Καταστροφή στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι και Γερμανός ΥΠΕΞ καταδικάζουν τη νέα ρωσική επίθεση στο Κίεβο

Η Τζόρτζια Μελόνι καταδίκασε έντονα τη νυχτερινή ρωσική επίθεση στην Ουκρανία με βαλλιστικό πύραυλο, επισημαίνοντας την αυξανόμενη βία και την κλιμάκωση των επιθέσεων. Καταδικαστικές δηλώσεις και από τον Γερμανό ΥΠΕΞ.
Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλας: Kαταγγέλλει «πυρηνικό ακροβατισμό» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάγια Κάλας καταδίκασε τις νέες ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για "απερίσκεπτο πυρηνικό ακροβατισμό" με τη χρήση πυραύλων που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.