ΓΔ: 873.12 1.12% Τζίρος: 42.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:45:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
Φωτο: Shutterstock

Διευρύνονται στο Ισραήλ οι δικαιούχοι τέταρτης δόσης του εμβολίου

Σύμφωνα με μελέτη, αυτοί που έλαβαν μια 4η δόση εμβολίου ήταν 3 με 5 φορές περισσότερο προστατευμένοι από τη σοβαρή νόσηση και 2 φορές πιο προστατευμένοι από την μόλυνση σε σύγκριση με αυτούς που είχαν κάνει και την 3η δόση.

Το Ισραήλ διεύρυνε σήμερα τα κριτήρια για τη χορήγηση μίας τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19, προκειμένου να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους ενήλικες κάτω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα, οι φροντιστές τους και άλλοι ενήλικες που διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο έκθεσης στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενέκρινε το μέτρο. Σύμφωνα με ευρήματα πρόσφατης μελέτης, αυτοί που έλαβαν μια τέταρτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 ήταν τρεις με πέντε φορές περισσότερο προστατευμένοι από τη σοβαρή νόσηση και δύο φορές πιο προστατευμένοι από την μόλυνση σε σύγκριση με αυτούς που είχαν κάνει και την λεγόμενη αναμνηστική (3η) δόση του εμβολίου.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, καθώς η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού σάρωνε τη χώρα, το Ισραήλ άρχισε να χορηγεί μία τέταρτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε πολίτες άνω των 60 ετών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα: H 4η δόση είναι λιγότερο αποτελεσματική κατά της Όμικρον

Το ισραηλινό Ιατρικό Κέντρο Σεμπά χορήγησε δεύτερες αναμνηστικές δόσεις σε κλινική δοκιμή σε μέλη του προσωπικού του και εξετάζει την επίδραση της ενισχυτικής δόσης των εμβολίων Pfizer και Moderna.
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΔΙΕΘΝΗ

Iσραηλινή μελέτη: Η τέταρτη δόση εμβολίου πενταπλασιάζει τα αντισώματα

«Γνωρίζουμε ότι μια εβδομάδα μετά τη χορήγηση τέταρτης δόσης, βλέπουμε πενταπλάσια αύξηση του αριθμού των αντισωμάτων στο πρόσωπο που εμβολιάσθηκε», δήλωσε ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ.