ΓΔ: 2284.4 2.64% Τζίρος: 470.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
ubs
Φωτο: UBS

UBS: Κέρδη άνω των εκτιμήσεων το 2021, έφθασαν στα 7,46 δισ. δολάρια

Στο δ' τρίμηνο του περασμένου έτους ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος είχε κέρδη 1,35 δισ. δολαρίων, τα οποία ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Πτωτικά κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη του ελβετικού τραπεζικού ομίλου UBS, αν και κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Παράλληλα η τράπεζα ανακοίνωσε νέους πιο φιλόδοξους στόχους για τα κέρδη της εντός του τρέχοντος έτους. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο ελβετικός όμιλος είχε καθαρά κέρδη ύψους 1,35 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2021, τα οποία ήταν χαμηλότερα από τα 1,64 δισ. δολάρια που είχε καταγράψει έναν χρόνο πριν, και επίσης χαμηλότερα από τα 2,28 δισ. δολάρια που είχε το τρίτο τρίμηνο. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι η UBS θα δημοσιεύσει κέρδη 863 εκατ. δολαρίων. 

Τα στοιχεία ανεβάζουν τα κέρδη ολόκληρου του έτους στα 7,46 δισ. δολάρια, υψηλότερα από την πρόβλεψη της εταιρείας για 6,98 δισ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ubs
ΑΓΟΡΕΣ

UBS: Ισχυρή ανάπτυξη και ελκυστικές αποτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

Η UBS εκτιμά ότι ο κλάδος εξακολουθεί να προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες, ενώ βλέπει ισχυρή αύξηση εταιρικών δανείων και ελκυστικές αποτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες, με θετικές προοπτικές κερδοφορίας.
ubs
ΑΓΟΡΕΣ

UBS: Θετικές προοπτικές και άνοδος έως 59% για τις ελληνικές τράπεζες

Σε φάση ώριμης ανάπτυξης περνούν οι ελληνικές τράπεζες, με την UBS να βλέπει ισχυρή κερδοφορία και σημαντικά περιθώρια ανόδου έως και 59% στις μετοχές του κλάδου. Κορυφαία επιλογή για UBS η Eurobank.
ΔΙΕΘΝΗ

Στους πιο ακριβοπληρωμένους τραπεζίτες της Ευρώπης ο Όρσελ με 16,4 εκατ.

Με αποδοχές 16,4 εκατ. ευρώ, ο CEO της UniCredit Αντρέα Όρσελ συγκαταλέγεται στους πιο ακριβοπληρωμένους τραπεζίτες της Ευρώπης, σε μια περίοδο ισχυρής κερδοφορίας και δυναμικής ανάκαμψης των τραπεζών του ευρωπαϊκού Νότου.
ubs
ΑΓΟΡΕΣ

UBS: Παράθυρο ευκαιρίας τα ελληνικά ομόλογα αν επιστρέψει η αναταραχή στις αγορές

Η UBS βλέπει αξία στα ελληνικά ομόλογα αν υπάρξει νέο sell-off στην αγορά, εκτιμώντας ότι μια υποχώρηση των πληθωριστικών φόβων μπορεί να οδηγήσει σε ελκυστικές αποδόσεις για τους επενδυτές.
UBS
ΑΓΟΡΕΣ

UBS: Οι τραπεζικές μετοχές στην Ελλάδα έχουν ακόμη περιθώριο ανόδου

Παρά το ισχυρό ράλι, οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές δεν δείχνουν υπερκορεσμένες, σύμφωνα με την UBS, η οποία βλέπει περιθώρια συνέχειας στο re-rating. Σε ποιες τράπεζες αυξάνονται οι τοποθετήσεις.