ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Γερμανικό κοινοβούλιο κτίριο
Το γερμανικό κοινοβούλιο με τη σημαία της Γερμανίας στο Βερολίνο, υπό έντονο φως ημέρας.

Γερμανία και Αυστρία καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία

Με επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας της, η γερμανική κυβέρνηση επισημαίνει ότι η ένταση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας εξακολουθεί να αυξάνεται.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας καλεί όλους του Γερμανούς που βρίσκονται στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα.

Με επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας της, η γερμανική κυβέρνηση επισημαίνει ότι η ένταση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας εξακολουθεί να αυξάνεται, λόγω και της μαζικής παρουσίας και μετακίνησης ρωσικών στρατιωτικών μονάδων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

«Μια στρατιωτική σύγκρουση μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με την οποία συμβουλεύονται οι Γερμανοί που βρίσκονται στη χώρα να παρακολουθούν τις εξελίξεις στα ΜΜΕ και να εγγραφούν στους καταλόγους πρόληψης κρίσεων του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. «Φύγετε εγκαίρως! Σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, οι επιλογές για υποστήριξη των γερμανών πολιτών θα είναι πολύ περιορισμένες», προειδοποιεί το υπουργείο και καλεί ειδικά όσους βρίσκονται στην περιφέρεια του Ντόνετσκ να επικοινωνήσουν είτε με τη γερμανική πρεσβεία στο Κίεβο είτε με το υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο.

Επίσης το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τους Αυστριακούς που βρίσκονται στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα, με εξαίρεση τις δυτικές περιοχές της.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι η ένταση έχει το τελευταίο 24ωρο κλιμακωθεί σημαντικά, ενώ «πρέπει να αναμένεται ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω» και προειδοποιεί να αποφεύγονται τα «μη αναγκαία» ταξίδια προς την Ουκρανία.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλία Ερντογάν-Σταϊνμάγερ για διμερείς σχέσεις και διεθνείς εξελίξεις

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάιερ συνομίλησαν τηλεφωνικά, εστιάζοντας στις διμερείς σχέσεις, καθώς και σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο και Κίεβο ενισχύουν τη στρατιωτική τους συνεργασία

Γερμανία και Ουκρανία ενισχύουν τη στρατιωτική τους συνεργασία μετά από κυβερνητικές διαβουλεύσεις στο Βερολίνο, με έμφαση σε drones, αεράμυνα και πυραύλους, δημιουργώντας νέα στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Θετική υποδοχή στην κατάπαυση του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς χαρακτήρισε θετική την εκεχειρία δύο εβδομάδων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, τονίζοντας πως στόχος είναι μια μόνιμη ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων. Θερμή υποδοχή της είδησης και από τον ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ.
Γιόχαν Βάντεφουλ
ΔΙΕΘΝΗ

Βάντεφουλ: Να διατηρηθεί η στήριξη στην Ουκρανία παρά την κρίση στη Μ. Ανατολή

Ο Γιόχαν Βάντεφουλ τόνισε ότι η κρίση στο Ιράν δεν πρέπει να μειώσει τη στήριξη προς την Ουκρανία, καθώς αυτό θα ωφελούσε μόνο τον Πούτιν. Υπογράμμισε τη σημασία διατήρησης της πίεσης στη Ρωσία και της ενότητας της Δύσης.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς καταγγέλλει τον Όρμπαν για «ανεντιμότητα» στο δάνειο ΕΕ-Ουκρανίας

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς καταδίκασε έντονα την «ανεντιμότητα» του Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος διατήρησε το βέτο του και εμπόδισε τη χορήγηση δανείου 90 δισ. ευρώ από την ΕΕ στην Ουκρανία, προκαλώντας αντιδράσεις.