ΓΔ: 2287.98 1.55% Τζίρος: 67.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:12:01
Είσοδος κτιρίου BBC
Η είσοδος του κεντρικού κτιρίου του BBC στο Λονδίνο με περιστρεφόμενες πόρτες και γυάλινη πρόσοψη.

Ο Πούτιν σταμάτησε την εκπομπή του BBC World News στη Ρωσία

Το BBC ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανέστειλε «προσωρινά» το έργο των δημοσιογράφων του στη Ρωσία για να διασφαλίσει την «ασφάλειά τους», μετά την ψήφιση νόμου που προβλέπει βαριές ποινές φυλάκισης.

Το BBC ανακοίνωσε σήμερα ότι το διεθνές ειδησεογραφικό του τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο, BBC World News, σταμάτησε να εκπέμπει στη Ρωσία, αφότου οι ρωσικές αρχές προχώρησαν στην καταστολή μέσων ενημέρωσης από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

«Η μετάδοση του BBC World News, του καναλιού που παρακολουθείτε εάν βρίσκεστε εκτός Ηνωμένου Βασιλείου αυτή τη στιγμή, και που είναι το παγκόσμιο κανάλι ειδήσεων του BBC, μόλις τερματίστηκε», ανακοίνωσε η Βρετανίδα δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Βικτόρια Ντέρμπισιρ.

Ένας εκπρόσωπος του βρετανικού ομίλου δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης δήλωσε ότι το κανάλι δεν ήταν πλέον από το Σάββατο διαθέσιμο για εκπομπή στη Ρωσία. «Λυπούμαστε που οι Ρώσοι τηλεθεατές μας δεν έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες και αμερόληπτες πληροφορίες τώρα που τις χρειάζονται περισσότερο», πρόσθεσε.

Το BBC ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανέστειλε «προσωρινά» το έργο των δημοσιογράφων του στη Ρωσία για να διασφαλίσει την «ασφάλειά τους», μετά την ψήφιση νόμου που προβλέπει βαριές ποινές φυλάκισης σε περίπτωση διάδοσης «ψευδών πληροφοριών για τον στρατό».

Η ομάδα είχε διευκρινίσει ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει στα ρωσικά εκτός Ρωσίας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ρωσικό αγγλόφωνο κρατικό κανάλι RT (πρώην Russia Today) έγινε στόχος 27 ερευνών από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή μέσων ενημέρωσης Ofcom για έλλειψη αμεροληψίας στην κάλυψη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο αναμένει την πορεία των συνομιλιών ΗΠΑ - Ουκρανίας για ειρήνη

Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση για τις συνομιλίες στη Γενεύη, όπου ΗΠΑ και Ουκρανία κατέληξαν σε «βελτιωμένο ειρηνευτικό πλαίσιο», και αναμένει την εξέλιξη του διαλόγου πριν τοποθετηθεί.
Στοίβα εφημερίδων
ΔΙΕΘΝΗ

Απομονώνεται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS από την Ευρώπη

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της EANA, Αλεξάνδρου Ιόν Γκιμπόι, το ρωσικό πρακτορείο δεν τηρεί πλέον τον «σημαντικότερο στόχο» της συμμαχίας, δηλαδή την πραγματοποίηση δημοσιογραφικών δραστηριοτήτων «στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζονται οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας με ΗΠΑ στη Γενεύη

Στη Γενεύη, Ουκρανοί και Ρώσοι συνεχίζουν σήμερα, με αμερικανική μεσολάβηση, τις διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση στον τετραετή πόλεμο, ενώ οι συνομιλίες ήταν χθες ιδιαίτερα τεταμένες και παρουσία ευρωπαίων συμβούλων.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γουίτκοφ διακρίνει σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος των ΗΠΑ, χαρακτήρισε «ουσιώδη» την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας για τον τερματισμό του πολέμου, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες, καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες στη Γενεύη.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκαν οι τεταμένες συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στη Γενεύη

Οι σημερινές διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας στη Γενεύη, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, διήρκεσαν έξι ώρες και χαρακτηρίστηκαν ως «πολύ τεταμένες». Θα συνεχιστούν αύριο, παρουσία συμβούλων από Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη μέρα των διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας στη Γενεύη έληξε

Η πρώτη ημέρα των ειρηνευτικών συνομιλιών Ρωσίας-Ουκρανίας στη Γενεύη, υπό αμερικανική αιγίδα, ολοκληρώθηκε σε τεταμένη ατμόσφαιρα. Οι πολιτικές συνομιλίες έληξαν νωρίς, ενώ οι στρατιωτικές διήρκεσαν περισσότερες ώρες.