ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μπόρις Τζόνσον ομιλία
Φώτο: ΑΠΕ

Τζόνσον: «Ανήθικη» η επίθεση στο νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη

«Το Ηνωμένο Βασίλειο μελετά πώς να υποστηρίξει περισσότερο την Ουκρανία για να αμυνθεί από αεροπορικές επιδρομές και θα απαιτήσουμε από τον Πούτιν να λογοδοτήσει για τα τρομερά εγκλήματά του», τόνισε ο Μπ. Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε σήμερα «ανήθικη» τη βομβιστική επίθεση σε νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, που άφησε 17 τραυματίες από το προσωπικό του νοσοκομείου, σύμφωνα με περιφερειακό αξιωματούχο.

«Υπάρχουν λίγα πράγματα πιο ανήθικα από το να στοχεύεις ευάλωτους και ανυπεράσπιστους», είπε ο Μπόρις Τζόνσον, κοινοποιώντας μέσω Twitter ένα άρθρο σχετικά με τη ρωσική επίθεση εναντίον του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο μελετά πώς να υποστηρίξει περισσότερο την Ουκρανία για να αμυνθεί από αεροπορικές επιδρομές και θα απαιτήσουμε από τον Πούτιν να λογοδοτήσει για τα τρομερά εγκλήματά του», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εξαπέλυσε μια αεροπορική επιδρομή σε ένα νοσοκομείο στη Μαριούπολη.

Μεταξύ άλλων ανθρώπων, παιδιά βρίσκονται «κάτω από τα συντρίμμια», είπε. Νωρίτερα οι δημοτικές αρχές της πόλης ανέφεραν ότι ένα νοσοκομείο παίδων στην πόλη καταστράφηκε από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων. Η καταστροφή είναι κολοσσιαία», ανέφεραν, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη γνώση για πιθανά θύματα.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να συνεχίσει την παράδοση αντιαρματικών πυραύλων στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, ως μέρος της αμυντικής υποστήριξης της χώρας.

Περίπου 3.615 NLAW (φορητοί αντιαρματικοί πύραυλοι) έχουν παραδοθεί «μέχρι σήμερα» και το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραδώσει «περισσότερους», είπε, προσθέτοντας ότι σχεδιάστηκε επίσης μια «μικρή αποστολή» αντιαρματικών πυραύλων Javelin.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Βρετανική βοήθεια 300 εκατ. ευρώ για μαχητικά Gripen στην Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, στην τελευταία του επίσκεψη στην Ουκρανία πριν αποχωρήσει, ανακοίνωσε βοήθεια 300 εκατ. ευρώ και συνεργασία με Σουηδία για 16 μαχητικά. Ο Ζελένσκι τον ευχαρίστησε για τη στήριξη του ΗΒ.
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κιρ Στάρμερ επισκέπτεται το Κίεβο για συνομιλίες με τον Ζελένσκι

Στο Κίεβο μεταβαίνει σήμερα ο απερχόμενος Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ για συνομιλίες με τον Ζελένσκι, λίγο πριν από την παραίτησή του. Ο Άντι Μπέρναμ αναλαμβάνει αρχηγός Εργατικών αύριο και πρωθυπουργός τη Δευτέρα.
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κιρ Στάρμερ έλαβε τη Λεγεώνα της Τιμής στη Γαλλία

Ο Βρετανός απερχόμενος πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ βραβεύτηκε με τη Λεγεώνα της Τιμής από τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν για τη συμβολή του στην ασφάλεια της Ευρώπης μετά το 2022 και παρακολούθησε την εθνική παρέλαση της Γαλλίας.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καρνέι επαινεί Στάρμερ για τη στήριξη σε Ουκρανία και ΝΑΤΟ

Ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ εξήρε τη διεθνή δράση του Κιρ Στάρμερ, τονίζοντας τη συμβολή του στην υποστήριξη της Ουκρανίας και την ενίσχυση του ΝΑΤΟ, μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ευχαριστίες Ζελένσκι στον Κιρ Στάρμερ για τη στήριξη προς το Κίεβο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Κιρ Στάρμερ για τη στήριξη του Κιέβου και τη συνεργασία τους, τονίζοντας ότι οι κοινές προσπάθειες ενισχύουν την Ευρώπη και προστατεύουν ζωές, σύμφωνα με ανάρτησή του στο Χ.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Η αποχώρηση Στάρμερ δεν αλλάζει τη στάση του Λονδίνου

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η παραίτηση του Κιρ Στάρμερ δεν θα αλλάξει τη «εχθρική στάση» του Λονδίνου προς τη Ρωσία, καθώς, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Στάρμερ δεν διαφοροποιήθηκε στη βρετανορωσική πολιτική.