ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Τσερνόμπιλ: Γραμμή υψηλής τάσης επλήγη από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε αν έχει απωλεσθεί η ηλεκτροδότηση προς τον πυρηνικό σταθμό στο σύνολό της, αλλά ζήτησε πρόσβαση στην περιοχή για την αποκατάσταση της γραμμής υψηλής τάσης.

Γραμμή υψηλής τάσης στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ επλήγη από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις αμέσως μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του ηλεκτρικού δικτύου Ukrenergo.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε αν έχει απωλεσθεί η ηλεκτροδότηση προς τον πυρηνικό σταθμό στο σύνολό της, αλλά ζήτησε πρόσβαση στην περιοχή για την αποκατάσταση της γραμμής υψηλής τάσης.

Η Ukrenergo δεν έδωσε στοιχεία για την ζημία ή για την ευθύνη των ρωσικών δυνάμεων και το Reuters δεν κατόρθωσε να βρει ανεξάρτητη επιβεβαίωση της έκτασης της ζημίας ή της αιτίας της.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο τέταρτος γύρος συνομιλιών ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία έχει ξεκινήσει και  θα επικεντρωθεί στην επίτευξη κατάπαυσης του πυρός, στην απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και στις εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία, δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, ένας από τους Ουκρανούς διαπραγματευτές και σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Οι θέσεις μας δεν έχουν αλλάξει: η ειρήνη, η άμεση κατάπαυση του πυρός, η απόσυρση όλων των ρωσικών στρατευμάτων και μόνον έπειτα από αυτό θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για τις σχέσεις μας γειτονίας και για τις πολιτικές μας διαφορές», σημειώνει ο Ποντόλιακ σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter.

Αναρτώντας μια φωτογραφία από τις συνομιλίες, που πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Ποντόλιακ δήλωσε: «Οι πλευρές εκφράζουν ενεργά τις συγκεκριμένες θέσεις τους. Υπάρχει επικοινωνία αν και είναι δύσκολη. Ο λόγος για τη διαφωνία είναι τα πολύ διαφορετικά πολιτικά συστήματα».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ζημιές στο ρωσικό τερματικό CPC από ουκρανικά drones, επιβεβαιώνει το Κίεβο

Η Ρωσία ανακοίνωσε επίθεση ουκρανικών drones στον τερματικό σταθμό CPC στη Μαύρη Θάλασσα, προκαλώντας ζημιές σε σημαντικές πετρελαϊκές υποδομές. Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε πλήγμα σε εγκαταστάσεις στο Νοβοροσίσκ.
λιμάνι πετρελαίου εγκαταστάσεις
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Φωτιά σε σταθμό πετρελαίου στο Νοβοροσίσκ από ουκρανικά drone

Φωτιά ξέσπασε στο τερματικό πετρελαίου Τσεσκάρις στο Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα μετά από επίθεση ουκρανικών drones, πλήττοντας τις προβλήτες του σταθμού και προκαλώντας ανησυχία για τα ρωσικά ενεργειακά έσοδα.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ο στρατός ανέκτησε εδάφη από τη Ρωσία σε ανατολή και νοτιοανατολή

Ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού, Ολεξάντρ Σίρσκι, ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία ανέκτησε 480 τ.χλμ. και 12 οικισμούς σε Ντνιπροπετρόφσκ και Ζαπορίζια από τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ η Ρωσία συνεχίζει την εαρινή επίθεση.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λουχάνσκ: 41 ανθρακωρύχοι εγκλωβίστηκαν μετά από επίθεση σε ορυχείο

Ουκρανικό πλήγμα σε ανθρακωρυχείο στο Λουχάνσκ, υπό ρωσικό έλεγχο, προκάλεσε ζημιά σε υποσταθμό και παγίδευσε 41 ανθρακωρύχους. Οι αρχές εργάζονται για τη διάσωση και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.