ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στη Δύση ρίχνει το φταίξιμο για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Βλ. Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος δηλώνει ότι δεν θα κάνει πίσω στις στρατιωτικές επιχειρήσεις αν και συζητά για ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας, επιμένει την 21η μέρα του πολέμου να μιλάει για ειδική στρατιωτική επιχείρηση και παραλληλίζει τις ενέργειες των δυτικών με «αντισημιτικά πογκρόμ».

«Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης» δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Δύση ωθεί την Ουκρανία να συνεχιστεί η αιματοχυσία, παρέχοντας στο Κίεβο όπλα.

Η Ουκρανία με τη στήριξη των Δυτικών δυνάμεων οργάνωσε επιθετικές ενέργειες κατά της Ρωσίας, τόνισε.

Η Δύση δεν θα πετύχει στην προσπάθειά της να επιτύχει παγκόσμια κυριαρχία και να διαμελίσει τη Ρωσία, είπε.

«Εάν η Δύση πιστεύει ότι η Ρωσία θα κάνει πίσω, δεν καταλαβαίνει τη Ρωσία», δήλωσε ο Πούτιν την 21η ημέρα του πολέμου κατά της Ουκρανίας.

Πρόσθεσε ότι η «στρατιωτική του επιχείρηση» στην Ουκρανία προχωρά με επιτυχία, λέγοντας ότι η Μόσχα δεν θα άφηνε αυτή τη χώρα να γίνει «προγεφύρωμα» για «επιθετικές ενέργειες» κατά της Ρωσίας.

«Η επιχείρηση προχωρά με επιτυχία, σε αυστηρή συμφωνία με τα προκαθορισμένα σχέδια», είπε ο Πούτιν σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν στην τηλεόραση, διαβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι δεν είχε καμία πρόθεση να «καταλάβει» την Ουκρανία.

Η Μόσχα αποκαλεί την εισβολή της στην Ουκρανία, «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Συμπλήρωσε πως η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει για ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας σε συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό των εχθροπραξιών, αλλά ότι η Μόσχα θα επιτύχει τους στόχους της στρατιωτικής της επιχείρησης, η οποία προχωρά βάσει σχεδίου.

«Πίσω από τις υποκριτικές συζητήσεις και τις σημερινές ενέργειες της λεγόμενης συλλογικής Δύσης υπάρχουν εχθρικοί γεωπολιτικοί στόχοι. Απλώς δεν θέλουν μια ισχυρή και κυρίαρχη Ρωσία», είπε ο Πούτιν.

Σε δηλώσεις προς τους υπουργούς του σε μια κυβερνητική συνεδρίαση που μεταδόθηκαν στην κρατική τηλεόραση, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Δύση το μόνο που κάνει με τις εχθρικές της ενέργειες είναι να ενισχύσει τη Ρωσία.

Συνέκρινε τη χιονοστιβάδα των δυτικών κυρώσεων και απαγορεύσεων που πλήττουν τη Ρωσία, την οικονομία της, τους αθλητές της και τον κόσμο του πολιτισμού της με αντισημιτικές διώξεις.

«Η Δύση έχει ρίξει τη μάσκα της ευπρέπειας και έχει αρχίσει να ενεργεί με απέχθεια. Υπάρχουν προφανείς παραλληλισμοί με τα αντισημιτικά πογκρόμ».

Στην πιο ρητή αναγνώριση των βαρών που προκάλεσαν οι δυτικές κυρώσεις, είπε ότι ο πληθωρισμός και οι δείκτες ανεργίας θα αυξηθούν.

Θα χρειαστούν διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, είπε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση έχει ουσιαστικά κηρύξει τη Ρωσία σε χρεοκοπία στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχει επιβάλει εις βάρος της Μόσχας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ότι ο πόλεμος ήταν απλώς ένα πρόσχημα για τη Δύση να επιβάλει κυρώσεις.

Θέλουν να μας βλάψουν

«Η Δύση δεν μπαίνει καν στον κόπο να κρύψει το γεγονός ότι στόχος της είναι να βλάψει ολόκληρη τη ρωσική οικονομία, κάθε Ρώσο», είπε.

Τόνισε ότι η ρωσική κεντρική τράπεζα δεν χρειάζεται να τυπώνει χρήματα και η χώρα διαθέτει επαρκείς οικονομικούς πόρους για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες προκλήσεις.

«Η οικονομία και οι επιχειρήσεις μας έχουν όλους τους απαραίτητους πόρους για να επιτύχουν όλους τους στόχους που έχουν τεθεί, οι προκλήσεις θα πρέπει μόνο να μας κινητοποιήσουν», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η ρωσική οικονομία θα προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα που προκλήθηκε από τις δυτικές κυρώσεις ενάντια στη Μόσχα.

Ο Πούτιν διέταξε επίσης την αύξηση της χρηματοδότησης στις υποδομές, είπε ότι η κυβέρνηση θα χρειαστεί να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και υποσχέθηκε περισσότερη στήριξη στις οικογένειες με παιδιά και αύξηση των κοινωνικών πληρωμών καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται.

Δεσμεύτηκε για μια σειρά οικονομικής βοήθειας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν τη χιονοστιβάδα των κυρώσεων, διασφαλίζοντας ότι θα ξεπεραστεί το δυτικό οικονομικό «blitzkrieg» (οικονομικός πόλεμος-κεραυνός) κατά της Ρωσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρή επίθεση Πούτιν στις ΗΠΑ: Έχει τελειώσει η κυριαρχία τους

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως ζουν στο παρελθόν και με αυταπάτες και στρέφει τα βέλη του προς την Ευρώπη αναφέροντας πώς έχει χάσει τη κυριαρχία της ενώ επισημαίνει ότι οι κυρώσεις δεν κατάφεραν να πλήξουν τη ρωσική οικονομία.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρώσος πρώην πρωθυπουργός λέει πως δεν αναγνωρίζει πλέον τον Πούτιν

Ο 64χρονος πρώην πρωθυπουργός του κ. Πούτιν, ο οποίος είχε καταβάλει προσπάθειες για την προσέγγιση μεταξύ της Μόσχας και Δυτικών κρατών, τόνισε πως δεν πίστευε, όπως πολλοί άλλοι Ρώσοι, ότι θα ξεσπούσε πόλεμος.
ΔΙΕΘΝΗ

Εκατό ημέρες πολέμου στην Ουκρανία: Οι μάχες συνεχίζουν να μαίνονται

Οι ρωσικές δυνάμεις κυρίευσαν κάπου 3.260 κοινότητες, πολλές από τις οποίες κατόπιν απελευθερώθηκαν. Ο ουκρανικός στρατός είναι αποφασισμένος να αποτρέψει την πτώση της Σεβεροντονιέτσκ, είπε ο Β. Ζελένσκι.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν απειλεί ότι θα απαντήσει σε όποια χώρα παρέμβει στην Ουκρανία

Αν και τα στοιχεία μέσα από το ρωσικό υπουργείο Οικονομίας δείχνουν ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας έχουν άμεση επίπτωση το ΑΕΠ της χώρας ο Ρώσος πρόεδρος επιμένει ότι η οικονομία αντέχει και μοιράζει απειλές.
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν γίνονται στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μαριούπολη, κατά τον Πούτιν

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν είπε στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι το Κίεβο πρέπει «να αναλάβει την ευθύνη» για τους ανθρώπους που έχουν τρυπώσει στο εργοστάσιο χάλυβα του Αζοφστάλ.