ΓΔ: 2327.44 3.30% Τζίρος: 320.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Russia, Rossia, Sanctions, Kiroseis
Φωτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε ρωσικές εταιρείες υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι κυρώσεις αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος ρωσικών εταιρειών που, όπως αναφέρει, παρέχουν αγαθά και υπηρεσίες στις ένοπλες δυνάμεις και στις υπηρεσίες πληροφοριών της Μόσχας, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal (WSJ).

Οι κυρώσεις αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται αμερικανούς αξιωματούχους.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Οι περισσότερες από τις εταιρείες στις οποίες αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις - συμπεριλαμβανομένων των Serniya Engineering και Sertal - είχαν νωρίτερα προστεθεί σε μια αμερικανική λίστα που απαγορεύει τις εξαγωγές ευαίσθητων τεχνολογιών σε αυτές, σύμφωνα με την εφημερίδα WSJ.

Παρότι οι εταιρείες μπαίνουν σε «μαύρη λίστα», το μέτρο δεν συνεπάγεται την απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Την Πέμπτη οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους ενέτειναν την πίεση στη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία. Η Ουάσινγκτον επέβαλε νέες κυρώσεις σε βάρος δεκάδων ρωσικών αμυντικών εταιρειών, εκατοντάδων μελών του ρωσικού κοινοβουλίου και του διευθύνοντος συμβούλου της μεγαλύτερης τράπεζας στη Ρωσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν καταδικάζει ως απαράδεκτο το εμπάργκο ΗΠΑ κατά της Κούβας

Ο Πούτιν καταδίκασε το εμπάργκο ΗΠΑ κατά της Κούβας ως «απαράδεκτο» στη συνάντησή του με τον Κουβανό ΥΠΕΞ, ενώ η Ρωσία σχεδιάζει να στείλει πετρέλαιο στην Αβάνα ως ανθρωπιστική βοήθεια λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζονται οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας με ΗΠΑ στη Γενεύη

Στη Γενεύη, Ουκρανοί και Ρώσοι συνεχίζουν σήμερα, με αμερικανική μεσολάβηση, τις διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση στον τετραετή πόλεμο, ενώ οι συνομιλίες ήταν χθες ιδιαίτερα τεταμένες και παρουσία ευρωπαίων συμβούλων.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γουίτκοφ διακρίνει σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος των ΗΠΑ, χαρακτήρισε «ουσιώδη» την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας για τον τερματισμό του πολέμου, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες, καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες στη Γενεύη.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκαν οι τεταμένες συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στη Γενεύη

Οι σημερινές διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας στη Γενεύη, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, διήρκεσαν έξι ώρες και χαρακτηρίστηκαν ως «πολύ τεταμένες». Θα συνεχιστούν αύριο, παρουσία συμβούλων από Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία.
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαίοι στις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας-ΗΠΑ στη Γενεύη

Στη Γενεύη βρίσκονται αντιπρόσωποι από Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία για νέο γύρο διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας-ΗΠΑ, όπως δήλωσαν διπλωματικές πηγές. Προγραμματίζονται συναντήσεις στο περιθώριο των συνομιλιών.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Έναρξη τριμερών διαπραγματεύσεων Ρωσίας, Ουκρανίας και ΗΠΑ στη Γενεύη

Ξεκίνησαν σήμερα στη Γενεύη οι τριμερείς συνομιλίες Ρωσίας, Ουκρανίας και ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις Ουκρανών και Ρώσων αξιωματούχων, με στόχο τον τερματισμό του τετραετούς πολέμου στην Ουκρανία.