ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
ukraine-war
Φώτο: Shutterstock

Πενήντα τα θύματα της σημερινής ρωσικής επίθεσης εναντίον αμάχων

Νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 50 νεκρούς και 98 τραυματίες. Καταδίκασαν τη θηριωδία Ε.Ε και ΗΠΑ. Θα λογοδοτήσει ο Πούτιν, λέει ο Λευκός Οίκος. Απεχθή χαρακτηρίζει τη ρωσική τακτική η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν.

Ο αριθμός των νεκρών από πυραυλική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματατόρσκ της Ουκρανίας αυξήθηκε σε 50, δήλωσε ο Πάβλο Κιριλένκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής Ντόνετσκ. Σε ενημέρωση στο Telegram, ο Κιριλένκο ανέφερε ότι 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πέντε εκ των οποίων ήταν παιδιά, προσθέτοντας ότι 12 από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο. «Έχουμε τόσο μεγάλο αριθμό θυμάτων αυτή την ώρα ως αποτέλεσμα της επίθεσης των ρωσικών δυνάμεων κατοχής Tochka-U [βαλλιστικού πυραύλου] στο σιδηροδρομικό σταθμό Kramatorsk», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι 98 άτομα νοσηλεύονται.

Την επίθεση καταδίκασαν εκ μέρους της Ε.Ε οι Ζοζέπ Μπορέλ και Σαρλ Μισέλ και ενώ εκ μέρους των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος.

Πριν από λίγο η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έγραψε στο twitter «Η επίθεση με πυραύλους σήμερα το πρωί σε σιδηροδρομικό σταθμό που χρησιμοποιείται για την εκκένωση αμάχων στην Ουκρανία είναι απεχθής. Είμαι συγκλονισμένη από τις απώλειες και θα εκφράσω προσωπικά τα συλλυπητήριά μου στον Πρόεδρο Ζελένσκι».

Επιπλέον κυρώσεις προανήγγειλε ο Σ. Μισέλ

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ καταδίκασε «απερίφραστα» την σημερινή επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, κατηγορώντας τη Ρωσία, η οποία διέψευσε ότι είναι ο δράστης, ότι «προκαλεί ανθρώπινο πόνο».

«Καταδικάζω απερίφραστα την τυφλή επίθεση σήμερα το πρωί κατά ενός σιδηροδρομικού σταθμού στο Κραματόρσκ από την Ρωσία, η οποία προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών», αναφέρει ο Μπορέλ σε μήνυμά του στο Twitter.

«Πρόκειται για μια νέα απόπειρα να κλείσουν οι δρόμοι απομάκρυνσης για αυτούς που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον αδικαιολόγητο αυτόν πόλεμο και να προκληθεί ανθρώπινος πόνος», πρόσθεσε.

Την επιβολή περισσότερων κυρώσεων στη Ρωσία και την αποστολή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία ζήτησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μετά το πλήγμα σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ουκρανίας.

«Είναι τρομακτικό να βλέπεις τη Ρωσία να χτυπά έναν από τους κύριους σταθμούς που χρησιμοποιούν οι άμαχοι που εκκενώνουν την περιοχή στην οποία η Ρωσία εντείνει την επίθεσή της. Απαιτείται δράση: περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία και περισσότερα όπλα στην Ουκρανία βρίσκονται σε εξέλιξη από την ΕΕ. Μόλις εγκρίθηκε το πέμπτο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Σαρλ Μισέλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Η πώληση ρωσικών πετρελαιοειδών στις ΗΠΑ τροφοδοτεί τον πόλεμο

Ο Ζελένσκι καταδίκασε τη συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για το ντίζελ, λέγοντας πως είναι «επένδυση σε πόλεμο που πρέπει να σταματήσει» και πρόσθεσε ότι τα δώρα στον Πούτιν δεν βοηθούν την ειρήνη ούτε τον πολιτισμένο κόσμο.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλίες Ουκρανών και Αμερικανών στο Μαϊάμι, σύμφωνα με πηγές

Ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε στο Μαϊάμι για συνομιλίες με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με τη ρωσική εισβολή, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters και δηλώσεις του προέδρου Ζελένσκι.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε ρωσικό διυλυστήριο στην Ουχτά

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε το διυλιστήριο πετρελαίου στην Ουχτά, ιδιοκτησίας Lukoil, 1.900 χλμ. από τα σύνορα. Ο Ζελένσκι δήλωσε πως οι ουκρανικές απαντήσεις στις ρωσικές επιθέσεις είναι ακριβείς και αποτελεσματικές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκροί και τραυματίες σε Μπέλγκοροντ και Ζαπορίζια, επιθέσεις με drone

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες, μεταξύ τους ένα παιδί, από ουκρανικό χτύπημα στο Μπέλγκοροντ. Εννέα τραυματίες από επίθεση drones στην Καλούγκα και φωτιά σε εργοστάσιο στο Τβερ έπειτα από ουκρανικά drones, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ουκρανικές επιθέσεις drones σε ρωσικό έδαφος

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες ήταν ο απολογισμός ουκρανικών επιθέσεων με drones στη ρωσική περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Μεταξύ των θυμάτων είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικός στρατός: Πλήγμα στο μεγαλύτερο ρωσικό διυλιστήριο στο Ομσκ

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πλήγμα στο μεγαλύτερο ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου στο Ομσκ της Σιβηρίας, περίπου 2.500 χλμ. από την Ουκρανία. Το διυλιστήριο, που διαχειρίζεται η Gazpromneft, προμηθεύει καύσιμα στον ρωσικό στρατό.