ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Εργοστάσιο τεθωρακισμένων της International Armored Group στη Βουλγαρία

Θα είναι το τέταρτο και μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής της IAG αξίας 20 εκατ. λέβα και θα κατασκευάζει όλο το φάσμα των προϊόντων της εταιρίας συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου οχήματος μάχης πεζικού Rila 8X.

 

Η κορυφαία εταιρία κατασκευής τεθωρακισμένων οχημάτων International Armored Group (IAG) αρχίζει τις προετοιμασίες για την κατασκευή εργοστασίου στην παραθαλάσσια πόλη του Μπουργκάς, ανακοίνωσε σήμερα η IAG σε δελτίο Τύπου. Το μελλοντικό εργοστάσιο στο Μπουργκάς είναι η δεύτερη άμεση επένδυση της IAG στην αμυντική βιομηχανία της Βουλγαρίας, αφότου το 2021 η εταιρία επέλεξε ένα πεδίο εκπαίδευσης για τη διεξαγωγή δοκιμών πιστοποίησης της STANAG του NATO για τεθωρακισμένα οχήματα. Ιδρυτής και ιδιοκτήτης της IAG είναι ο απόδημος Βούλγαρος Άντον Στέφον.

Το 2024 θα ολοκληρωθεί το εργοστάσιο

Η κατασκευή του εργοστασίου προβλέπεται να αρχίσει στο τέλος του έτους. Το κύριο εργοστάσιο παραγωγής αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024. Μέχρι σήμερα ο επενδυτής έχει υπογράψει μια συμφωνία για την αγορά γης 150.000 τετραγωνικών μέτρων εκεί όπου θα ανεγερθεί το εργοστάσιο.

Η αρχική επένδυση στο εργοστάσιο εκτιμάται στα 20 εκατομμύρια λέβα. Αυτό θα είναι το τέταρτο και μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής της IAG και θα κατασκευάζει όλο το φάσμα των προϊόντων της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου οχήματος μάχης πεζικού Rila 8X.

Το μελλοντικό εργοστάσιο αναμένεται να απασχολεί περισσότερους από 300 εργαζόμενους. Η IAG θα χρηματοδοτήσει επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα για τουλάχιστον 20 ειδικούς στα εργοστάσιά της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία, όπως και στη Βουλγαρία. Η IAG έχει υποβάλει αίτηση για να λάβει πιστοποιητικό Επενδυτή Κατηγορίας Α.

Ο Στέφον δήλωσε ότι τον χαροποιεί το γεγονός ότι η πατρίδα του προωθεί μεγάλους επενδυτές για να εγκατασταθούν μόνιμα στη Βουλγαρία. Ο Στέφον δήλωσε επίσης ότι δεσμεύεται να αυξήσει τη συμβολή της IAG στην ανάπτυξη της Βουλγαρίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Καινοτομίας Ντάνιελ Λόρερ υπογράμμισε από την πλευρά του τη σημασία των επενδύσεων στις καινοτόμες παραγωγές και των εταιριών με εξαγωγικό προσανατολισμό που επιλέγουν τη Βουλγαρία ως τόπο εγκατάστασης καταστημάτων.

Ο δήμαρχος του Μπουργκάς Ντιμίτερ Νικόλοφ δήλωσε ότι οι επενδυτές στην πόλη μπορούν να βασίζονται στην πλήρη διοικητική υποστήριξη που θα έχουν από τη δημαρχία και τον ίδιον προσωπικά.

Η IAG κατέχει ηγετική θέση στη βιομηχανία κατασκευής εξειδικευμένων τεθωρακισμένων οχημάτων με 20 και πλέον χρόνια εκτενούς εμπειρίας στον κλάδο και παγκόσμιο αποτύπωμα με τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Βρετανία, τη Βουλγαρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία, το Πακιστάν και το Ιράκ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Υπερδιπλασιασμός των άμεσων ξένων επενδύσεων το 9μηνο στη Βουλγαρία

«Οι ξένες άμεσες επενδύσεις στη Βουλγαρία τους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους έχουν υπερδιπλασιαστεί, σύμφωνα με την Κεντρική Εθνική Τράπεζα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κ. Μπορίσοφ.
ΔΙΕΘΝΗ

Δέσμευση των ΗΠΑ για επενδύσεις 600 εκατ. στις χώρες του Ειρηνικού

Με στόχο να ανακόψουν την επιρροή της Κίνας στα νησιά του Ειρηνικού, οι ΗΠΑ εγκαινιάζουν δυο νέες πρεσβείες σε Τόνγκα και Κιριμπάτι, ενώ η περιοχή έχει βρεθεί στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης Πεκίνου-Ουάσιγκτον.
ΔΙΕΘΝΗ

Μπορέλ και Μπλίνκεν υπέρ της ενταξιακής προοπτικής Β. Μακεδονίας - Αλβανίας

Η Γαλλία, η οποία άσκησε την προεδρία του ΕΕ το εξάμηνο που έληξε, έχει καταθέσει μία συμβιβαστική πρόταση για την επίλυση των διαφωνιών μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας.