ΓΔ: 819.9 -0.39% Τζίρος: 9.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:54:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Βουλγαρία: Νεοφυής επιχείρηση σώζει ζωές και κέρδισε διαγωνισμό της Roche

Το πρότζεκτ της Kelvin Health είναι ένα εργαλείο θερμογραφίας που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για εύκολη διάγνωση που μπορεί να αποτρέψει θανάτους και πόνους από παθήσεις όπως ισχαιμία άκρων.

Μια βουλγαρική νεοφυής επιχείρηση καινοτομίας που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, η Kelvin Health, κέρδισε ένα διαγωνισμό του εργαστηρίου υγειονομικής περίθαλψης της πολυεθνικής εταιρείας Roche (Roche HealthCare Lab) στον τομέα προσυμπτωματικού ελέγχου και έγκαιρης διάγνωσης (Screening and Early Diagnostics track) νωρίτερα τον Απρίλιο.

Το πρότζεκτ της Kelvin Health που κέρδισε τον διαγωνισμό είναι ένα εργαλείο θερμογραφίας που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για μια εύκολη διάγνωση που μπορεί να αποτρέψει θανάτους και πόνους από παθήσεις όπως ισχαιμία άκρων και καρκίνο του μαστού.

Η βουλγαρική νεοφυής επιχείρηση χρησιμοποιεί μια φορητή συσκευή λήψης θερμικής απεικόνισης που καταγράφει τη θερμότητα του σώματος, τμηματοποιεί τη θερμική εικόνα και εφαρμόζει τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό ανωμαλιών που σχετίζονται με αγγειακές παθήσεις, καθώς και φλεγμονώδεις και ογκολογικές ασθένειες. Η θερμική κάμερα μπορεί να καταγράψει τη θερμότητα του σώματος ακόμη και κάτω από στρώματα ιστού σώματος.

Για να εξηγήσει τη σημασία του σχεδίου τους, η ομάδα του Kelvin Health τονίζει ότι περισσότεροι από 202 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από περιφερική αρτηριακή νόσο (PAD) και πάνω από το 40% από αυτούς είναι ασυμπτωματικοί. Η δύσκολη πρόσβαση σε τακτικές εξετάσεις και παρακολούθηση οδηγεί σε επιπλοκές, όπως η κρίσιμη ισχαιμία των άκρων (CLI), που έχουν πολύ αρνητική πρόγνωση, συμπεριλαμβανομένου μείζονος ακρωτηριασμού ή ακόμα και θανάτου.

Η Kelvin Health στοχεύει να είναι μια προσβάσιμη διαγνωστική λύση, «το σύγχρονο θερμόμετρο», τόσο απλό όσο ο οικογενειακός γιατρός ή ακόμα και ένα μέλος της οικογένειας που παίρνει μια θερμική εικόνα με μια φορητή θερμική κάμερα. Η συσκευή προκαλεί ελάχιστη σωματική δυσφορία, χρησιμοποιείται εύκολα και έχει μικρό οικονομικό κόστος.

Η ομάδα έχει εφαρμόσει τη ραχοκοκαλιά του λογισμικού, την αλυσίδα εργαλείων μηχανικής εκμάθησης και μια εφαρμογή για κινητά για συλλογή ερευνητικών δεδομένων. Τα μέλη της ομάδας συνεργάζονται σε αυτή τη διαδικασία συλλογής δεδομένων και έρευνας με πολλά νοσοκομεία και φαρμακευτικές εταιρείες σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης μιας από τις κορυφαίες καρδιολογικές κλινικές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη - την City Clinic, το Πανεπιστημιακό Κλινικό Κέντρο Μάριμπορ, το κέντρο Ογκολογίας της Novartis και την Roche.

«Η τρέχουσα εστίαση είναι η επέκταση των συνεργασιών έρευνας και ανάπτυξης με νοσοκομεία και η λήψη ρυθμιστικών εγκρίσεων», δήλωσε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων (BTA) ο Πάβελ Αντρέφ, επικεφαλής παραγωγής της Kelvin Health.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ούρσουλα τον ντερ Λάιεν: Σήμερα ξεκινάει μια νέα εποχή για τη ΝΑ Ευρώπη

Υπογραμμίζοντας τη σημασία του έργου για τη Βουλγαρία, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπενθύμισε ότι η βαλκανική αυτή χώρα προμηθευόταν το 80% του φυσικού της αερίου από τη Ρωσία προτού ο Πούτιν ξεκινήσει, τον πόλεμο στην Ουκρανία.
fysiko aerio,
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις χώρες στηρίζουν την παροχή φυσικού αερίου από το ΑζερμπαΪτζάν

Η Κομισιόν έχει υπογράψει μνημόνιο κατανόησης με το Αζερμπαϊτζάν για τον διπλασιασμό των εισαγωγών αζερικού φυσικού αερίου σε τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) ετησίως έως το 2027.
ΔΙΕΘΝΗ

Ξανά «στο τραπέζι» η προσχώρηση Βουλγαρίας, Ρουμανίας στον χώρο Σένγκεν

Οι δύο χώρες σημειώνουν πως έχουν εκπληρώσει όλους τις προϋποθέσεις και η αναμονή έχει μετατραπεί σε έναν «ατελείωτο εφιάλτη». Την ερχόμενη εβδομάδα η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.