ΓΔ: 2299.87 3.17% Τζίρος: 441.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Russia, Rossia, Ukraine, Oukrania, Polemos, War
Φωτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν νέα αμερικανικά βαριά όπλα

Νέα προηγμένα αμερικανικά όπλα εστάλησαν και μπήκαν σε λειτουργία στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ, συνεχίζουν να πασχίζουν να ενισχύσουν αποφασιστικά τον στρατό της Ουκρανίας, ώστε να μπορέσει να έχει ποιοτικό και εξοπλιστικό πλεονέκτημα έναντι του ρωσικού.

Η Ουκρανία έχει αναπτύξει στις γραμμές του μετώπου πολλά από τα νέα αμερικανικά χόβιτσερ M-777 που έχει παραλάβει, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο, διευκρινίζοντας πως επρόκειτο να σταλούν 90 τέτοια πυροβόλα και έχουν παραδοθεί όλα εκτός από ένα.

Αυτά τα χόβιτσερ M-777 αποτελούν μέρος του οπλισμού που στέλνει η Ουάσινγκτον για να βοηθήσει την Ουκρανία να αποκρούσει την εισβολή της Ρωσίας, που άρχισε στις 24 Φεβρουαρίου. Τα M-777 θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά λόγω του μεγάλου βεληνεκούς και της ακρίβειάς τους.

Η αμερικανική πρεσβεία ανήρτησε ένα βίντεο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο οποίο εικονίζονται ουκρανοί στρατιώτες να εκαπιδεύονται στη χρήση των πυροβόλων αυτών.

«Μ-777 Howitzers εν δράσει. Τμήμα του τελευταίου πακέτου ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων των Ηνωμένων Πολιτειών για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις», αναφέρεται στο λογαριασμό της πρεσβείας στο Twitter.

«Τα 90 χόβιτσερ που εστάλησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται τώρα, εκτός από ένα, στην Ουκρανία και πολλά είναι τώρα ανεπτυγμένα στις γραμμές του μετώπου», προστίθεται.

Να σημειωθεί ότι κάθε χώρα της Δύσης έχει στείλει οπλισμό στην Ουκρανία τους τελευταίους τρείς μήνες, κάθε τύπου και μεγέθους, ενώ ακόμα και η Τουρκία που πασχίζει να κρατήσει ισορροπίες με την Ρωσία, έχει πουλήσει μεγάλο αριθμό πολεμικών μη-επανδρωμένων στην Ουκρανία, τα οποία αποδείχθηκαν πολύ αποτελεσματικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση του απεσταλμένου ΗΠΑ Γουίτκοφ με Ουμέροφ στο Μαϊάμι

Ο απεσταλμένος του Λευκού Οίκου Στιβ Γουίτκοφ θα συναντηθεί αυτή την εβδομάδα στο Μαϊάμι με τον Ουκρανό Ρουστέμ Ουμέροφ, σύμφωνα με πηγές. Δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες ή ο σκοπός της συνάντησης.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ρούμπιο-Λαβρόφ για διπλωματικά θέματα

Οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Ρωσίας μίλησαν τηλεφωνικά για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, τους πολέμους στην Ουκρανία και στο Ιράν. Νέοι βομβαρδισμοί προκάλεσαν δεκάδες θύματα στην Ουκρανία και την Κριμαία, ενώ αναμένεται κατάπαυση πυρός λόγω επετείου.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο προς ΗΠΑ: Εξηγήσεις για ρωσική πρόταση εκεχειρίας στις 9 Μαΐου

Η Ουκρανία θα ζητήσει διευκρινίσεις από την ομάδα Τραμπ σχετικά με τα στοιχεία της ρωσικής πρότασης για σύντομη κατάπαυση πυρός, καθώς η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί, διευκρίνισε ο πρόεδρος Ζελένσκι.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Χρονικό όριο στην πρώτη γραμμή - Ζελένσκι ζητά διευκρινίσεις για κατάπαυση πυρός

Ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων όρισε ανώτατο όριο δύο μηνών για υπηρεσία στην πρώτη γραμμή, με σκοπό την ανακούφιση των στρατιωτών και τη διαχείριση έλλειψης προσωπικού στο μακροχρόνιο πόλεμο με τη Ρωσία.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Πολύ καλή» η συνομιλία μου με Πούτιν, δηλώνει για ΗΠΑ-Ρωσία

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε μια "πολύ καλή" συνομιλία με τον Πούτιν, στην οποία συζήτησαν για τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και ζήτησε εκεχειρία, ενώ το Κρεμλίνο ανέφερε ότι συζητήθηκαν και ζητήματα για Ιράν και Περσικό Κόλπο.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Τραμπ για Ιράν και Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι πρόεδροι Ρωσίας και ΗΠΑ, Πούτιν και Τραμπ, συζητώντας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τους τρόπους επίλυσης, ενώ ο Πούτιν πρότεινε προσωρινή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για την επέτειο της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.