ΓΔ: 2635.71 0.06% Τζίρος: 14.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:58:40
Russia, Rossia, Ukraine, Oukrania, Polemos, War
Φωτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν νέα αμερικανικά βαριά όπλα

Νέα προηγμένα αμερικανικά όπλα εστάλησαν και μπήκαν σε λειτουργία στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ, συνεχίζουν να πασχίζουν να ενισχύσουν αποφασιστικά τον στρατό της Ουκρανίας, ώστε να μπορέσει να έχει ποιοτικό και εξοπλιστικό πλεονέκτημα έναντι του ρωσικού.

Η Ουκρανία έχει αναπτύξει στις γραμμές του μετώπου πολλά από τα νέα αμερικανικά χόβιτσερ M-777 που έχει παραλάβει, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο, διευκρινίζοντας πως επρόκειτο να σταλούν 90 τέτοια πυροβόλα και έχουν παραδοθεί όλα εκτός από ένα.

Αυτά τα χόβιτσερ M-777 αποτελούν μέρος του οπλισμού που στέλνει η Ουάσινγκτον για να βοηθήσει την Ουκρανία να αποκρούσει την εισβολή της Ρωσίας, που άρχισε στις 24 Φεβρουαρίου. Τα M-777 θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά λόγω του μεγάλου βεληνεκούς και της ακρίβειάς τους.

Η αμερικανική πρεσβεία ανήρτησε ένα βίντεο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο οποίο εικονίζονται ουκρανοί στρατιώτες να εκαπιδεύονται στη χρήση των πυροβόλων αυτών.

«Μ-777 Howitzers εν δράσει. Τμήμα του τελευταίου πακέτου ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων των Ηνωμένων Πολιτειών για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις», αναφέρεται στο λογαριασμό της πρεσβείας στο Twitter.

«Τα 90 χόβιτσερ που εστάλησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται τώρα, εκτός από ένα, στην Ουκρανία και πολλά είναι τώρα ανεπτυγμένα στις γραμμές του μετώπου», προστίθεται.

Να σημειωθεί ότι κάθε χώρα της Δύσης έχει στείλει οπλισμό στην Ουκρανία τους τελευταίους τρείς μήνες, κάθε τύπου και μεγέθους, ενώ ακόμα και η Τουρκία που πασχίζει να κρατήσει ισορροπίες με την Ρωσία, έχει πουλήσει μεγάλο αριθμό πολεμικών μη-επανδρωμένων στην Ουκρανία, τα οποία αποδείχθηκαν πολύ αποτελεσματικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Ζαχάροβα συνέντευξη τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα απαιτεί εξηγήσεις για τα όπλα στην Ουκρανία από ΗΠΑ και Τουρκία

Η Ρωσία ζήτησε εξηγήσεις από ΗΠΑ και Τουρκία για πιθανά σχέδια μεταφοράς αμερικανικών όπλων από την Τουρκία στην Ουκρανία, προειδοποιώντας για σοβαρές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται το 5% των Patriot πυραύλων των ΗΠΑ

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τις ΗΠΑ να πουλήσουν στην Ουκρανία τουλάχιστον το 5% των πυραύλων Patriot, για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ρωσικές επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους, που πλήττουν συχνά το Κίεβο με βαριές απώλειες.
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Γεραπετρίτη-Ρούμπιο: Στο επίκεντρο η Μέση Ανατολή και η Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και ΗΠΑ, εστιάζοντας στις στρατηγικές σχέσεις, τον επικείμενο Στρατηγικό Διάλογο, αλλά και στις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή, Ιράν και Ουκρανία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ευχαριστίες στη Γερουσία ΗΠΑ για κυρώσεις κατά Ρωσίας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τη Γερουσία των ΗΠΑ για το νομοσχέδιο με αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τονίζοντας πως ενισχύει την πίεση για να τελειώσει ο ρωσικός πόλεμος ενάντια στην Ουκρανία.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Υποψίες διαφθοράς για την πρώην πρέσβειρα Ουκρανίας στις ΗΠΑ

Η πρώην πρεσβευτής της Ουκρανίας στις ΗΠΑ Όλγκα Στεφανίσινα ερευνάται για παράνομο πλουτισμό σχεδόν 270.000 ευρώ και μη δηλωθέντα πολυτελή ακίνητα, σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία κατά της διαφθοράς NABU.