ΓΔ: 891.3 -0.38% Τζίρος: 65.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Gallia-apergia
Shutterstock

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Γαλλία λόγω απεργιών

Εκατοντάδες διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» συνέχισαν τις διαδηλώσεις τους, όμως η απεργία των μέσων μεταφοράς κατέστησε δύσκολη την πρόσβαση στην πρωτεύουσα.

Φορτηγά μπλόκαραν τους δρόμους σε περίπου 10 περιοχές της Γαλλίας το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν για την προγραμματισμένη μείωση των φορολογικών ελαφρύνσεων στο πετρέλαιο κίνησης, ενώ οι υπηρεσίες τρένων και μετρό διαταράχθηκαν σε μεγάλο βαθμό, λόγω της απεργίας κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, εκατοντάδες διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» συνέχισαν τις διαδηλώσεις τους, αλλά οι αριθμοί ήταν σχετικά μικροί σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες καθώς η απεργία των μέσων μεταφοράς κατέστησε δύσκολη την πρόσβαση στην πρωτεύουσα.

Η πίεση του κινήματος κίτρινων γιλέκων όσον αφορά το κόστος ζωής και οι διαμαρτυρίες ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος αποτελούν μείζονα πρόκληση για τις προσπάθειες του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν να εξισορροπήσει τον κρατικό προϋπολογισμό και να εισαγάγει πιο φιλική προς το περιβάλλον νομοθεσία κατά το δεύτερο εξάμηνο της θητείας του.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Κυκλοφοριακό σοκ στο Παρίσι από την απεργία στις μεταφορές

Μποτιλιάρισμα μήκους άνω των 200 χιλιομέτρων στις οδικές αρτηρίες της περιφέρειας του Παρισιού προκαλεί η απεργία στον τομέα των μεταφορών από τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για το σχέδιο μεταρρύθμισης των συντάξεων που προωθεί ο Εμ. Μακρόν.
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Χρειάζεται συμβιβασμός για μια παγκόσμια φορολογική συμφωνία

«Απέχουμε ένα χιλιοστό από μια παγκόσμια συμφωνία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, αναφερόμενος στον συμβιβασμό που πρέπει να επιτευχθεί για έναν παγκόσμιο φορολογικό συντελεστή.