ΓΔ: 2210.85 0.14% Τζίρος: 304.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Αυστηρό μήνυμα προς το Ιράν από τον ισραηλινό πρόεδρο Ν. Μπένετ

Σε σημερινά σχόλια προς τους υπουργούς του, ο Μπένετ κατηγόρησε το Ιράν για επαναλαμβανόμενη στοχοποίηση των συμφερόντων του Ισραήλ αναφέροντας πως η Τεχεράνη επιδίδεται σε τρομοκρατία κατά του Τελ Αβίβ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν δεν θα παραμείνει ατιμώρητο για τις επιθέσεις που υποκινεί, μέσω τρίτων χωρών. Η δήλωση αυτή, έγινε μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία στην Τεχεράνη ενός συνταγματάρχη των Επαναστατικών Φρουρών η οποία αποδόθηκε στο Ισραήλ.

Ο Χασάν Σαγιάντ Χοντάι κατηγορούνταν από το Ισραήλ για το σχεδιασμό επιθέσεων κατά Ισραηλινών πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο, πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός στα λάστιχα του αυτοκινήτου του, από δύο αγνώστους που επέβαιναν σε μία μοτοσικλέτα. Η τακτική αυτή, ήταν σύμφωνη με προηγούμενες δολοφονίες στο Ιράν, κυρίως πυρηνικών επιστημόνων και συνδέθηκαν ευρύτερα με τη Μοσάντ.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA μετέδωσε ότι μέλη του δικτύου των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους Φρουρούς της Επανάστασης, αμέσως μετά την δολοφονική επίθεση στην Τεχεράνη.

Το γραφείο του Μπένετ που εποπτεύει την Μοσάντ αρνήθηκε να σχολιάσει τη δολοφονία. Ωστόσο, σε σημερινά σχόλια προς τους υπουργούς του, ο Μπένετ κατηγόρησε το Ιράν για επαναλαμβανόμενη στοχοποίηση των συμφερόντων του Ισραήλ. «Το ιρανικό καθεστώς, για δεκαετίες επιδίδεται σε τρομοκρατία κατά του Ισραήλ και της περιοχής, χρησιμοποιώντας ενδιάμεσους και απεσταλμένους, αλλά το κεφάλι του χταποδιού, το ίδιο το Ιράν απολαμβάνει ασυλίας» δήλωσε ο Μπένετ.

«Όπως έχουμε τονίσει προηγούμενα, η εποχή της ασυλίας του ιρανικού καθεστώτος έχει τερματιστεί. Αυτοί που χρηματοδοτούν τους τρομοκράτες, αυτοί που οπλίζουν τους τρομοκράτες και αυτοί που τους στέλνουν, θα πληρώσουν το πλήρες τίμημα» των πράξεών τους, πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πλήγματα στο νότιο Λίβανο, ένας νεκρός σύμφωνα με το Υπ. Υγείας

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε νέες επιδρομές στο νότιο Λίβανο, με έναν νεκρό, στοχεύοντας μέλη και υποδομές της Χεζμπολά. Η επίθεση έγινε λίγες ημέρες μετά τον αφοπλισμό της οργάνωσης από τον λιβανικό στρατό στα νότια.
Μπενιαμίν Νετανιάχου πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά τις διαδηλώσεις στο Ιράν, λέει ο Νετανιάχου

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ παρακολουθεί τις διαδηλώσεις στο Ιράν, εκφράζοντας θαυμασμό για το θάρρος των Ιρανών πολιτών και ευχόμενος την απελευθέρωσή τους από την τυραννία.
Διαδηλωτής στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προειδοποίηση σε ΗΠΑ για αντίποινα - 116 νεκροί σε διαδηλώσεις

Η Τεχεράνη απειλεί να πλήξει Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις αν δεχθεί επίθεση από τις ΗΠΑ, ενώ το Ισραήλ βρίσκεται σε επιφυλακή. Ο Τραμπ τονίζει πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στηρίξουν τους διαδηλωτές στο Ιράν.
Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη απειλεί ΗΠΑ και Ισραήλ, 116 καταγεγραμένοι νεκροί στις διαδηλώσεις

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου προειδοποίησε τον Τραμπ ότι παρέμβαση των ΗΠΑ θα φέρει αντίποινα κατά Ισραήλ και αμερικανικών βάσεων. 116 νεκροί στις διαδηλώσεις, η πρόσβαση στο διαδίκτυο παραμένει κομμένη.