ΓΔ: 2099.61 -0.22% Τζίρος: 74.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:27:40
λογότυπο Google κτίριο
Το λογότυπο της Google στην πρόσοψη ενός σύγχρονου εταιρικού κτιρίου.

Οι Ρώσοι μπλοκάρουν σε περιοχές της Ουκρανίας την πρόσβαση στο Google

Οι φιλορωσικές δυνάμεις που έχουν καταλάβει τις περιοχές του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ αναφέρουν πως το Google προωθεί την βία και τρομοκρατία εις βάρος των Ρώσων. Ζητούν να συμμορφωθεί με το νόμο και την ηθική.

Οι αρχές των δύο φιλορωσικών αυτονομιστικών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσαν ότι απέκλεισαν την πρόσβαση στη μεγαλύτερη παγκοσμίως μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο, το Google, με την κατηγορία ότι «προωθεί» τη βία σε βάρος των Ρώσων.

Το Google «προωθεί την τρομοκρατία και τη βία σε βάρος όλων των Ρώσων, κυρίως σε βάρος του πληθυσμού του Ντονμπάς… Αποφασίσαμε να μπλοκάρουμε το Google στο έδαφος» της περιοχής του Ντονέτσκ, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση ο αυτονομιστής ηγέτης Ντένις Πουσίλιν.

«Εάν το Google σταματήσει να ακολουθεί την εγκληματική του πολιτική και συμμορφωθεί εκ νέου με τον νόμο, την ηθική και την κοινή λογική, τότε δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στις δραστηριότητές του», πρόσθεσε ο ίδιος. Χθες, ο ηγέτης της γειτονικής αυτονομιστικής περιοχής του Λουχάνσκ, ο Λεονίντ Πασετσνίκ, ανακοίνωσε ότι έλαβε το ίδιο μέτρο.

«Ο πόλεμος, δεν είναι μόνο οι πύραυλοι που πλήττουν τις πόλεις μας αλλά πλήθος ψευδών πληροφοριών που μας στέλνει η Ουκρανία. Αλίμονο, το Google έγινε το βασικό τους όπλο», δήλωσε. «Μπορούμε και χωρίς το Google. Εάν βελτιωθούν, εάν αρχίσουν να σέβονται τους πολίτες, τότε θα εξετάσουμε την αποκατάσταση» της μηχανής αναζήτησης, πρόσθεσε.

Οι φιλορωσικές αυτονομιστικές αρχές στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπως και η Ρωσία, προσπαθούν να ενισχύσουν τον έλεγχό τους στην ενημέρωση από τότε που ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου η επιχείρηση της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

λογότυπο Google κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ετοιμάζεται για χρεοκοπία η Google Ρωσίας μετά την κατάσχεση λογαριασμών

Ωστόσο υπηρεσίες που προσφέρονται χωρίς οικονομική χρέωση, όπως η έρευνα στο διαδίκτυο, αλλά και το YouTube θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμες, όπως δήλωσε χθες, Τετάρτη ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.
Ρωσικό δικαστήριο σφυρί
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απαιτεί 230 δισ. δολάρια αποζημίωση από την Euroclear

Η Ρωσία ζητά αποζημίωση 230 δισ. δολαρίων από την Euroclear για τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της στην Ευρώπη, αντιδρώντας στα σχέδια της ΕΕ να τα αξιοποιήσει για την ενίσχυση της Ουκρανίας μέσω δανείων τα επόμενα έτη.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Η μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ βασικό ζήτημα για ειρήνη

Το Κρεμλίνο τονίζει ότι η μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ παραμένει βασικό θέμα στις συζητήσεις για ειρηνευτική συμφωνία, ενώ αναμένει ενημέρωση από τις ΗΠΑ για τις επόμενες συνομιλίες.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι στο Βερολίνο: Πίεση σε ΗΠΑ για κατάπαυση πυρός χωρίς παραχωρήσεις

Σημαντικές διαπραγματεύσεις διεξάγονται στο Βερολίνο μεταξύ Ζελένσκι και Αμερικανών απεσταλμένων για κατάπαυση του πυρός, με το Κίεβο και Ευρωπαίους ηγέτες να απορρίπτουν κάθε εδαφική παραχώρηση προς τη Ρωσία.
Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλας: Κρίσιμη εβδομάδα στις Βρυξέλλες για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Η Κάγια Κάλας χαρακτήρισε κρίσιμη τη σύνοδο της ΕΕ για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, προειδοποιώντας ότι ενδεχόμενη πτώση του Ντονμπάς θα άνοιγε τον δρόμο για περαιτέρω ρωσική επέκταση και θα έθετε σε κίνδυνο κι άλλες περιοχές.