ΓΔ: 1217.75 1.48% Τζίρος: 81.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
cinema-kinimatografos
Φώτο: Shutterstock

Η Ελλάδα συμμετείχε στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνου

Ξεχωριστή θέση στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνου είχε το εκτενές αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, το μεγαλύτερο του είδους του μέχρι σήμερα στην Κίνα, με 14 ταινίες υποτιτλισμένες στην κινεζική.

Σε ένα από τα πιο διάσημα Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κίνας, στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνου, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 20 Αυγούστου, συμμετείχε η Ελλάδα. Ξεχωριστή θέση στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνου είχε το εκτενές αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, το μεγαλύτερο του είδους του μέχρι σήμερα στην Κίνα, με 14 ταινίες υποτιτλισμένες στην κινεζική, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. Το ελληνικό περίπτερο στο διαδικτυακό Market Section του Φεστιβάλ (με επισκεψιμότητα που ξεπερνά το 1 εκατομμύριo ανά ημέρα) πρόβαλε χαιρετισμό του γενικού γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννη Χρυσουλάκη, καθώς και πλούσιο υλικό στην κινεζική και αγγλική γλώσσα, της πρεσβείας της Ελλάδας στην Κίνα, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Hellas Film και Hellenic Film Commission) και του ΕΚΟΜΕ με σκοπό την παρουσίαση των κινήτρων που προσφέρει η χώρα μας σε παραγωγούς οπτικοακουστικού περιεχομένου και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων για την προσέγγιση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνου (BJIFF)-Beijing Film Panorama παρουσίασε μια επιλογή από περισσότερες από 100 εξαιρετικές κινεζικές και ξένες ταινίες σε 18 κινηματογράφους από τις 12 έως τις 21 Αυγούστου για να προσφέρει πλούσια και τρισδιάστατη προβολή.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Χρυσουλάκης απηύθυνε κάλεσμα στους κινηματογραφιστές και παραγωγούς της Κίνας να έρθουν στην Ελλάδα και να επιλέξουν την χώρα μας για να αφηγηθούν τις ιστορίες τους, να επωφεληθούν από τα κορυφαία διεθνώς χρηματοδοτικά κίνητρα που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση, να εμπνευστούν από το μαγευτικό ελληνικό φως και φυσικό κάλλος, την απαράμιλλη πλούσια ιστορία και διαχρονικότητα του ελληνικού πολιτισμού, τη ζεστή φιλοξενία του ελληνικού λαού και την παρουσία υψηλής στάθμης ανθρωπίνου δυναμικού για την παραγωγή ποιοτικού οπτικοακουστικού περιεχομένου. Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία της φετινής χρονιάς για τις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας καθώς οι δύο χώρες εορτάζουν την 50ή επέτειο από τη σύναψη των διπλωματικών τους σχέσεων το 1972. Επίσης, σημείωσε ότι τον τελευταίο χρόνο, παρά τις προκλήσεις της πανδημίας, διοργανώθηκαν εκατέρωθεν πολιτιστικές δράσεις στο πλαίσιο του «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Κίνας 2021-2022» και τόνισε ότι η Ελλάδα, ως γενέτειρα του αρχαίου δράματος, συνέβαλε αποφασιστικά, μέσα από τις ιδέες και τον πολιτισμό της, όπως η έννοια του διαλόγου και της κριτικής σκέψης, στις αντιλήψεις και πρακτικές της θεατρικής και κατ’ επέκταση κινηματογραφικής δημιουργίας όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Σημειώνεται πως το αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο υλοποιήθηκε από τον οργανισμό China Film Archives με την αρωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, κατόπιν συντονισμού της πρεσβείας της Ελλάδος στο Πεκίνο και του εκεί Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας.

Παρατίθενται οι σχετικοί σύνδεσμοι: https://www.bjiff.com/marketonlineEn/Exhibition/EmbassyofGreece/index.html και https://www.bjiff.com/bfp/fip/OnlineScreening/

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αναπτύσσεται η κινεζική βιομηχανία παραγωγής ταινιών επιστημονικής φαντασίας

Οι παραγωγές παρουσιάζουν κινεζικά θέματα αναδεικνύοντας τη μοναδική προσέγγιση της φαντασίας και κουλτούρας των Κινέζων, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της κινεζικής βιομηχανίας επιστημονικής φαντασίας.
autokinito-smartcar-texnologia
ΔΙΕΘΝΗ

Στο 42,4% των πωλήσεων τα αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 στην Κίνα

Η Κίνα έχει ένα πλαίσιο κανονισμών για την αυτόνομη οδήγηση οχημάτων σε πέντε επίπεδα από το επίπεδο 0, ως το επίπεδο 5. Το δεύτερο επίπεδο περιλαμβάνει τη συνδυαστική βοήθεια του οδηγού.
ΔΙΕΘΝΗ

Το νέο smartphone που έχει σχεδιαστεί για χρήση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία κυκλοφόρησε το Nio Phone το οποίο θα είναι αρχικά διαθέσιμο μόνο στην Κίνα, προσφέροντας τη δυνατότητα στον οδηγό να ειδοποιήσει το αυτοκίνητό του να οδηγηθεί σε συγκεκριμένη τοποθεσία.
World-Health-Organization-WHO-POY-ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

O ΠΟΥ πιέζει το Πεκίνο να ενημερώσει για την προέλευση του Covid-19

Ο επικεφαλής του Oργανισμού ασκεί εδώ και καιρό πιέσεις στην Κίνα για να μοιραστεί τις πληροφορίες της για την προέλευση της Covid-19, λέγοντας ότι, μέχρι να συμβεί αυτό, όλα τα σενάρια εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι.