ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ιταλία: Συναγερμός από τους ξενοδόχους για τις αυξήσεις στην ενέργεια

Tις αμέσως επόμενες ημέρες η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται να εγκρίνει νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών φοβάται για αύξηση του δημόσιου ελλείμματος.

Η Ιταλική Ομοσπονδία Ξενοδόχων Federalberghi σήμανε συναγερμό σήμερα σε ό,τι αφορά το κόστος της ενέργειας και τις επιπτώσεις του στις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα. «Έπειτα από δύο χρόνια τρομερών δοκιμασιών, ενώ επιχειρήσεις μας προσπαθούσαν να ξανασταθούν στα πόδια τους, βρίσκονται και πάλι τώρα χωρίς οξυγόνο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Federalberghi, Μπερνανμπό Μπόκα.

Παράλληλα, στάθηκε στην μεγάλη ανησυχία που προκαλούν «το συνεχώς αυξανόμενο κόστος της ενέργειας, ο πληθωρισμός που καλπάζει και οι ενδείξεις οικονομικής ύφεσης».

Η Ιταλική Ομοσπονδία Ξενοδόχων παρουσίασε έρευνα που πραγματοποιήθηκε με δείγμα 2.000 δωμάτια, σε δεκαπέντε ξενοδοχειακές μονάδες. Κατά μέσο όρο, το κάθε ξενοδοχείο πληρώνει 94.000 ευρώ τον μήνα για το ηλεκτρικό ρεύμα και 26.000 για το φυσικό αέριο. Το όλο κόστος, τον περασμένο μήνα Ιούλιο, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2021, τριπλασιάστηκε.

Στο μεταξύ, τις αμέσως επόμενες ημέρες η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται να εγκρίνει νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο να μην αυξηθεί το δημόσιο έλλειμμα της χώρας.

Σύμφωνα με τον Τύπο, στις κύριες παρεμβάσεις που αναμένεται να εγκριθούν συμπεριλαμβάνεται η παράταση, μέχρι το τέλος του χρόνου, της επιστροφής φόρου στις επιχειρήσεις που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας.

Συγχρόνως, όμως, εξερευνώνται όλες οι δυνατές οδοί, για να μπορέσει να τύχει σεβασμού το μέτρο της κυβέρνησης Ντράγκι που αφορά την καταβολή φόρων από τις εταιρίες του ενεργειακού τομέα, που τους τελευταίους μήνες έχουν καταγράψει υπερκέρδη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιταλία κατεβάζει τον θερμοστάτη στους 19° Κελσίου σε σπίτια και δημόσιο

Πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ιταλία εισήγαγε το 40% του φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί από την Ρωσία, αλλά έκτοτε κινήθηκε γρήγορα για να αναζητήσει εναλλακτική τροφοδοσία.
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Το 90% των πολιτών ανησυχεί για την αύξηση των λογαριασμών ενέργειας

Σε σχέση με την πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, η συντηρητική συμμαχία συγκεντρώνει συνολικά ποσοστό 47,3%. Η κεντροαριστερή ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση με 28,5%.
ΔΙΕΘΝΗ

Προβληματισμός στην Ιταλία για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών

Ο Ιταλός υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Ρομπέρτο Τσινγκολάνι σημείωσε πως στην οικονομία πολέμου που επικρατεί εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, κάποιες χώρες θα υποστούν βαρύτερο πλήγμα από τις ενεργειακές επιλογές που θα κάνουν.
Draghi
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιταλία ετοιμάζει πακέτο 7 δισ. ευρώ για τις αυξήσεις στην ενέργεια

Τα νέα κίνητρα έρχονται να προστεθούν στα περίπου 15 δισ. ευρώ που έχουν ήδη προϋπολογιστεί από τον Ιανουάριο για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά με τις τιμές στην ενέργεια.